Matkaehdot - Top 10 Matkatarjoukset

YLEISET MATKAEHDOT JA EDELLYTYKSET

Top10matkatarjoukset.com ja Top 10 Matkatarjoukset kuuluu Travel Sales Consultancy S.L. matkatoimistoon, jonka päämaja on Espanjassa numerolla B-93395275 ja osoitteessa Calle Londres 4-4, 29639 Benalmadena. Yhtiön matkatoimisto lisenssin numero on C.I.AN-296565-2.

Top 10 Matkatarjoukset järjestämiin Suomessa myytyihin pakettimatkoihin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja ensisijaisesti sekä toissijaisesti näitä matkaehtoja. Jos nämä matkaehdot ja yleiset valmismatkaehdot ovat ristiriidassa, sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Näitä yleisiä ehtoja ja edellytyksiä sovelletaan kaikkiin Travel Sales Consultancy S.L ja kaikkiin Top10matkatarjoukset.com ja kuluttajan välille solmittuihin sopimuksiin. Näiden yleisten ehtojen ja edellytysten teksti toimitetaan kuluttajalle ennen sopimuksen tekemistä.

Top 10 Matkatarjoukset voi muuttaa näitä yleisiä ehtoja ja edellytyksiä milloin vain ilman etukäteen annettavaa ilmoitusta. Nämä muutokset eivät kuitenkaan koske Top 10 Matkatarjousten jo vahvistettuja varauksia.

Lauseke 1: Valvova viranomainen ja vakuudet valmismatkojen tilanteessa

Espanjalaisena yhtiönä toimintaamme valvoo espanjan kuluttajaviranomainen, Andalusian aluehallinnon alla toimiva C.I.A.N (C.I.A.N on Espanjan vastine Suomen Kuluttajavirastolle), joka hallinnoi vakuuksia, jotka on talletettu sinun taloudellisen turvallisuutesi vuoksi sellaista epätodennäköistä tilannetta varten, että olisimme maksukyvytön valmismatkojen tilanteessa.

Saat yhteyden C.I.A.N:iin seuraavasti:

NEGOCIADO DE AGENCIA DE VIAJES
Servicio de Empresas y Actividades Tcas.
Dirección General de Calidad, Innovación y Fomento del Turismo.
Edificio Torretriana c/ Juan Antonio de Vizarrón, s/n (Tfno. 662976965)
41071  Sevilla

Email: rta.ctc (a) juntadeandalucia.es

Olemme rekisteröityinä valmismatkaliikerekisterissä seuraavilla tiedoilla:

C.I.A.N valmismatkaliikerekisteri numerolla C.I.AN-296565-2

Travel Sales Consultancy S.L:llä on voimassa oleva vakuus, ja lisäksi Espanjan matkailulain vaatima vastuuvakuutus joka kattaa mahdolliset asiakkaisiin kohdistuneet henkilö, ja taloudelliset vahingot joiden katsotaan johtuvan yhtiön tai yhtiön käyttämien 3. osapuolten virheistä.

Lauseke 2 – Varauksen peruuttaminen

 

Asiakas voi peruuttaa, jos ja kun Top 10 Matkatarjoukset nostaa varatun tarjouksen hintaa, tai kun asiakkaalla on kohtuullisia epäilyjä Top 10 Matkatarjoukset kyvystä toteuttaa matka sopimuksen mukaan, tai jos asiakas on estynyt osallistumasta matkustajaa koskevan, odottamattoman tai vakavan tapahtuman takia. Peruutuksista on joka tapauksessa maksettava Lausekkeessa 3 määritellyt mahdolliset kulut

 

Lauseke 3 – Asiakkaan tekemät peruutukset ja/tai muutokset

1. Lentoyhtiöiden ehdot ja edellytykset eivät salli lentolippujen peruuttamista, ellei toisin mainita. Mikäli kuluttaja haluaa peruuttaa tai vaihtaa lentonsa, on hänen otettava yhteyttä asiaan kuuluvaan lentoyhtiöön. Top 10 Matkatarjoukset käsittelee myös peruutuksia, kts palveluhinnasto alempana.

2. Majoitusta ei voida peruuttaa veloituksetta, ellei varauksen yhteydessä ole ilmoitettu toisin.

Mikäli majoitus voidaan perua, on kuluttajan maksettava joka tapauksessa palvelukulut* sekä varauksen yhteydessä mainitut majoitus palveluntarjoajan omat peruutuskulut.

3. Peruutus- ja muutospyynnöt on lähetettävä sähköpostitse, ja ne kirjataan saapuneeksi sinä päivänä kun ilmoitus on lähetetty, poikkeuksena kello 12:00 jälkeen saapuneet peruutus- ja muutospyynnöt jotka kirjataan saapuneiksi seuraavana päivänä.

Kehotamme aina ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy vähintään peruutusturvavakuutus sairaustapauksissa. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Tarkistathan, että vakuutuksen turva on riittävä.

* Palvelumaksut, muutos- ja Peruutus palvelukulut

Lentolipun peruutuskulut lipunkirjoituksen jälkeen (vain jos lipputyyppi sallii): 15% tai minimi 50€/varaus + lisäksi mahdolliset lentoyhtiön omat peruutuskulut

Lentolipun muutoskulut lipunkirjoituksen jälkeen (vain jos lipputyyppi sallii): 20€/varaus + lisäksi mahdolliset lentoyhtiön ja/tai keskusvaraamon muutoskulut ja mahdollinen uuden ajankohdan hintaero mikäli kyse on muutoksesta.

Autonvuokrauksen muutos- ja peruutuskulut vahvistuksen jälkeen: 30€/varaus, lisäksi autovuokraamon ja/tai keskusvaraamon mahdolliset omat peruutuskulut ja uuden varausajankohdan mahdollinen hintaero. Mikäli kuitenkin perut autovarauksesi 48 tunnin sisällä ennen noutoaikaa veloitamme 100%:n kulut.

Hotellivarauksen muutoskulut (mikäli ehdot sallivat): 20€/varaus + mahdollinen uuden ajankohdan hintaero

Hotellivarauksen peruutuskulut (mikäli ehdot sallivat) : 15% tai min. 50€/varaus + lisäksi mahdolliset majoitus palveluntarjoajan perimät peruutuskulut

Lento/laiva+hotelli-paketin peruutuskulut lipunkirjoituksen jälkeen (vain jos lipputyyppi sallii ja/tai majoituksen palveluntarjoajan varausehdot sallivat): 15% tai minimi 70€/varaus + lisäksi mahdolliset lento/laivayhtiön omat kulut ja majoituksen palveluntarjoajan peruutuskulut. Huomio että jos lennon peruutus oikeuttaa lennon veron osuuden palautukseen niin tämä osuus on jo huomioitu palautettavassa osuudessa. Asiakas ei ole oikeutettu ylimääräiseen veronpalautukseen mikäli peruutetusta lentolipusta tulee veronpalautuksia.

Lento/laiva+hotelli-paketin muutoskulut lipunkirjoituksen jälkeen (vain jos lipputyyppi sallii ja/tai majoituksen palveluntarjoajan varausehdot sallivat): 20€/hlö + lisäksi mahdolliset lento/laivayhtiön omat kulut ja majoituksen palveluntarjoajan kulut.

Varausmaksu: 24.90 € / hlö (verkkosivuilla tehdyissä varauksissa palvelumaksu on sisällytetty matkan hintaan). Varausmaksu sisältää varauksen hallintakulut, mahdollisten erityistoiveiden välittämisen palveluntarjoajille, tulevaan matkaan liittyvä asiakaspalvelu, varausvahvistusten toimitus- ja uudelleenlähetykset sähköpostitse, lisämatkustajien hintatiedustelut, peruutusmaksu- ja peruutusehtoihin liittyvät tiedustelut. Varausmaksuun sisältyy myös erikseen pyydettävät alv kuitit ja vakuutusasiakirjat. Varausmaksupalvelumaksua ei palauteta mikäli matka peruutetaan koska palvelu katsotaan toteutetuksi jo ennen matkan alkua. 

Pääsylippuja ei voi muuttaa tai peruuttaa

Jos varaus on maksettu osamaksulla tai luottokortilla, asiakas vastaa itse mahdollisista osamaksusopimuksen tai luottokkorttilaskun korko ja peruutuskuluista.

Jos asiakas on tehnyt virheen, varannut väärän ajankohdan tai antanut väärän nimen, ja on siitä välittömästi yhtedessä, pyrimme soveltamaan alhaisempia peruutuskuluja tai tapauskohtaisesti emme veloita omia muutoskuluja lainkaan, mutta emme kuitenkaan voi välttyä mahdosllisilta toimittajan peruuutus- tai muutoskuluilta, ja näissäkin tapauksissa toimittajan muutos- ja peruutussäännöt tulee ottaa huomioon. Lentoja- ja hotellivarauksia ei siis aina ole mahdollista muuttaa vaikka virhe huomattaisi jo minuutti varauksesta.


Lauseke 4 – Top 10 Matkatarjoukset tekemät peruutukset ja/tai muutokset

1. Top 10 Matkatarjoukset pidättää oikeuden peruuttaa varauksen, mikäli kuluttaja ei toimita kaikkia varaukseen ja/tai maksun vahvistamiseen ja henkilöllisyyden todentamiseen tarvittavia tietoja itsestään tai muista henkilöistä.

2. Mikäli varausta ei voida vahvistaa, ilmoittaa Top 10 Matkatarjoukset asiasta viipymättä kuluttajalle.

3. Joskus saatamme joutua tekemään muutoksia varauksiin. Suurin osa näistä muutoksista on pieniä ja ilmoitamme niistä sinulle sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti ennen matkasi alkua. Jos muutos on merkittävä ja se ei johdu meistä riippumattomista syistä, pyrimme tarjoamaan tilalle vastaavaa vaihtoehtoa (jos sellainen on tarjottavissa) maksettua hintaa vastaan tai palautamme maksamasi suorituksen. Jos merkittävä muutos on tapahtunut meistä riippumattomista syistä (selostettu alla), Top 10 Matkatarjoukset ei ole velvollinen maksamaan sinulle mitään korvauksia tai suorituksia.

 

a) Top 10 Matkatarjouksista riippumattomat syyt

 

Tällaisia ovat epätavalliset, ennakoimattomat tai ylivoimaiset esteet, jotka eivät ole meidän hallittavissa ja joiden seurauksia ei olisi voitu välttää, vaikka kaikki tarvittava olisi tehty niiden estämiseksi mukaan lukien mutta ei rajoittuen sotaan, sodan uhkaan, mellakkaan, kansalaistottelemattomuuteen, valtion poikkeustilatoimiin, terroritekoihin, luonnonmullistuksiin, tulipaloon, poikkeuksellisiin sääoloihin, tulviin tai veden pinnan tason vaihteluihin, lentokenttien sulkemisiin johtuen myös kolmansien työtaistelutoimenpiteistä, teknisiin tai ylläpitotoimiin, tai ennalta arvaamattomiin lentoyhtiöiden liiketoiminnan päätöksiin kuten aikataulumuutoksiin tai tietotekniikkainfrastruktuurin muutoksiin (mukaan lukien Internet-sivumme) tai Internet-yhteyksien vikoihin, tai mihin tahansa muihin samankaltaisiin tapahtumiin soveltuvan lain mukaan. Muita ylivoimaisia syitä muutoksiin ovat myös tilanteet joissa hotelli johon asiakkaalla on vahvistettu varaus, päättää aloittaa turistikauden ilmoitettua myöhemmin tai sulkea kauden ilmoitettua aikaisemmin, tai ovat syyllistyneet ylibuukkaukseen tai agentin ja hotellin väliseen tekniseen virheeseen sillä seurauksena että varausta ei löydy asiakkaan saapuessa hotelliin. Tällaisissa tilanteissa pidätämme oikeuden tarjota asiakkaalle vaihtoehtoista vähintään saman mukavuusluokan ja palveluiltaan vastaavaa hotellimajoitusta, ja jos tämä ei olisi mahdollista, korvata uuden majoituksen ja alkuperäisen majoituksen hintaero sekä asiakkaalle mahdollisesti tästä muutoksesta aiheutuneet välittömät kulut.

 

Mikäli matkavarausta ei voida vahvistaa teknisen virheen takia tai majoitustarjoajaja tai lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä ei suostu hyväksymään varausta ja se huomataan ennen lopullista varausvahvistusta.

Mikäli näin kävisi, otamme yhteyden mahdollisimman pian keskustellaksemme vaihtoehdoista teidän kanssanne. 

 
Tapahtumajärjestäjät (konsertit, jalkapalloseurat/kansalliset jalkapalloliigat, teatterit, autourheilutapahtumat) ja muut turismi palveluntarjoajat (kiertoajeluyritykset, extreme tapahtumapalvelut) saattavat myös joskus perua tapahtumia tai siirtää ennalta sovittuja tapahtuma-ajankohtia. Näissä tapauksissa emme korvaa menetettyjä matkalippuja tai esim. lentojen tai hotellivarausten muutoskuluja. Mikäli tapahtumanjärjestäjän ehdot sallivat, palautamme tapahtuman hinnan osuuden kuluttajalle. Ohjelmamuutokset ovat myös mahdollisia.

Menomatkalla kohteeseen lennon myöhästyminen saattaa myös johtaa tilanteeseen jossa matkan hintaan mahdollisesti kuuluvasta yhteiskuljetuksesta myöhästyy. Tällaisessä tilanteessa kuljetuspalveluntarjoaja pyrkii aina varaamaan paikan seuraavalle vuorolle, mutta jos seuraava vuoro on vasta aamulla, tai matkustaja ei muusta syystä halua jäädä odottamaan, niin me emme korvaa vaihtoehtoisia kuljetuskuluja (esim. taksi) jotka ylittävät alkuperäisen yhteiskuljetuksen arvon. Sen sijaan lentoyhtiö saattaa korvata EU vakiokorvausasetusten mukaisesti myöhästymisestä aiheutuneet kulut mikäli lento on yli 3h myöhässä. 
 

Jollei näissä matka ehdoissa ole nimenomaisesti toisin määrätty, pahoittelemme, ettemme voi ottaa vastuuta tai maksaa korvauksia tilanteessa, jossa emme voi noudattaa sopimusvelvoitteitamme johtuen tällaisista vaikutusmahdollisuuksiemme ulkopuolella olevista seikoista.

 

Lauseke 5 – Sähköiset liput ja varausvahvistukset

 

Me emme ota vastuuta siitä, jos et saa vastaanotettua sähköistä lippua tai varausvahvistusta virheellisesti syöttämäsi sähköpostiosoitteen vuoksi tai sähköpostitilisi asetusten vuoksi tai jos sähköpostit päätyvät roskapostiin.

 

Jos olet tehnyt varauksen Top 10 Matkatarjoukset kautta ja yhteystietosi muuttuvat, tulee sinun ilmoittaa muutoksista välittömästi asiakaspalveluumme. Lisäksi pyydämme sinua ystävällisesti tarkistamaan, että nimitiedot ovat yhtenevät passissa, lentolipuissa ja muissa vahvistuksissa.

 

Sinun velvollisuutesi on ilmoittaa meille max. 72h varauksen teon jälkeen , jos sähköinen lippu tai varausvahvistus ei ole saapunut sinulle. Tämä koskee kaikkia mahdollisia sähköisessä lipussa ilmeneviä varaustietoja, lentomatkoja, autonvarauksia, kuljetuspalveluita jne.

 

Lauseke 6 – Lentoaikataulut

 

1. Lentoaikataulut ovat ohjeellisia meiltä saamassasi vahvistuksessa. Kaikki lähtö- ja saapumisajat lentolipuissa ovat lentoyhtiön antamia ja ne ovat vain arvioita. Ne voivat muuttua lennonjohdon asettamien rajoitusten vuoksi, sään vuoksi, lentoyhtiön toiminnallisten rajoitusten vuoksi ja siksi, että matkustajat halutaan saada lähtöselvitykseen ajoissa.

Ilmoitamme aikataulumuutoksista sähköpostitse varauksentekohetkellä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. On asiakkaan vastuulla, että sähköpostiosoite on oikein ja että sähköpostit eivät päädy roskaposteihin.

 

Me emme ole vastuussa mistään lentoyhtiön tekemistä muutoksista lähtö- ja saapumisaikoihin sinulle aiemmin ilmoitettuihin aikoihin verrattuna emmekä muista lentoyhtiön tekemistä muutoksista. Lentoliput päivitetään automaattisesti lentoyhtiön tarjoamalle uudelle aikataululle. Huomioithan myös, että jos jätät yhden lentomatkan käyttämättä ilman, että olet yhteydessä suoraan lentoyhtiöön, jäljellä olevat lennot saattavat peruuntua automaattisesti ilman eri ilmoitusta. Tällaisissa tilanteissa me emme ole vastuussa mistään sinulle aiheutuneista kuluista. Tästä syystä sinun on vahvistettava lentosi lentoyhtiölle sen asettaman aikataulun mukaisesti.

Sinun velvollisuutesi on tarkistaa lähtö- ja saapumisajat lentojasi koskien aina matkustaessasi.

Jos muutos tai peruutus johtuu meistä riippumattomista syistä (kuten esimerkiksi ylivoimaisen esteen tilanne), meillä on oikeus periä hinnastomme mukaisia palvelumaksuja.

 

Jos olet myöhässä, Top 10 Matkatarjoukset ei pysty tekemään sinulle mitään erityisjärjestelyjä, koska nämä sopimusehdot ovat lentoyhtiön sopimusehtoja. Huomioithan, että vahvistuksissa ja lipuissa mainitut ajat ovat paikallisia lennon lähtöaikoja. Sinun on tarkistettava lähtöselvitysajat lentoyhtiöiltä tai lentoaikatauluista, ja sinun on huomioitava, että ne ovat vähimmäisaikoja, joiden puitteissa matkustajat voidaan saada mukaan lennoille, jotta kaikki muodollisuudet ehditään hoitaa ennen koneen lähtöä. Lentoyhtiöillä on oikeus evätä koneeseen pääsy, jos saavut liian myöhään lähtöselvitykseen. Top 10 Matkatarjoukset tai lentoyhtiö eivät ota tällaisissa tapauksissa mitään vastuuta.

 

Huomaathan että lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan ja jo varattua reititystä ennen matkaa tai matkan aikana.

 

Lauseke 7 – Valitukset

 

1. Mikäli kuluttajalla on majoitusta ja/tai matkaa koskeva valitus, on kuluttajan kerrottava tästä henkilöstön (hotelli, lentoyhtiö, matkanjärjestäjä) edustajalle matkakohteessa. Mikäli ongelmaa ei kyetä ratkaisemaan asiakasta tyydyttävällä tavalla paikan päällä, tulee kuluttajan seuraavaksi ottaa yhteyttä Top 10 Matkatarjoukset asiakaspalveluun jo matkan aikana. Mikäli kuluttajalle muodostuu ylimääräisiä kuluja sellaisen ongelman selvittämiseksi joka katsotaan myöhemmin aiheutuneen Top 10 Matkatarjoukset  tai yhtiön käyttämän kolmannen osapuolen virheestä, niin korvaus maksetaan ainoastaan siltä osin kuin asiasta on ilmoitettu jo kohteessa Top 10 Matkatarjouksille ja yhtiölle on annettu mahdollisuus ratkaista ongelma ennen kulun syntymistä. 

2. Kuluttaja voi jättää valituksen Top 10 Matkatarjouksetille korkeintaan 72 tuntia paluunsa jälkeen. Top 10 Matkatarjoukset pyrkii löytämään sopivan vastauksen 30 arkipäivän kuluessa.

3. Siltä osin kuin reklamaatio koskee sellaista matkan kuvauksessa tai tuotteen laadussa olevaa puutetta/virhettä joka olisi suhteellisen helposti voitu korjata jo kohteessa mutta siitä ei ole ilmoitettu jo matkan aikana Top 10 Matkatarjoukset asiakaspalvelulle, eli matkan myyjälle ei ole annettu edes mahdollisuutta korjata virhe/puute tai minimoida virheestä/puutteesta aiheutuneet kulut kun se olisi vielä ollut mahdollista, kuluttaja ei ole lainkaan oikeutettu korvauksiin. Esimerkki tällaisestä tilanteesta on että asiakas on maksanut huoneen johon pitäisi kuulua merinäköala mutta hotelli on antanut huoneen ilman merinäköalaa, koska hotellin mielestä huoneen varaukseen ei kuullemma kuulu merinäköalaa. Koska kuluttaja kokee että hotelli ei korjannut virhettä hän tekee valituksen matkan myyjälle vasta palattuaan matkalle. Tämä ongelma olisi helposti ollut ratkaistavissa soittamalla tai kirjoittamalla Top 10 matkatarjouksiin, jolloin me olisimme selvittäneet miksi hotellilla oli eri käsitys matkapaketin sisällöstä. Toinen esimerkki on menomatkalla toteutumaton lentokenttäkuljetus, esim. tilanteessa jossa palveluntarjoajan virheen takia kuljettaja ei ole ollut lentokentällä vastassa. Tässä tilanteessa kuluttaja olisi oikeutettu korvauksiin menomatkan osalta koska on tapahtunut selkeä virhe, mutta jos myös paluumatka epäonnistuu samasta syystä ja kuluttaja ei ole ilmoittanut matkan myyjälle menomatkan virheestä jo matkan aikana, ja antanut tälle mahdollisuuden varmistaa että palvelutilaus paluumatkalle on varmasti kunnossa menomatkan virheestä huolimatta, niin korvausta ei makseta paluumatkan osalta. On nimittäin hyvin todennäköistä että jos meno-paluukuljetuksen osalta menomatka ei toteudu, niin paluukuljetuksen osalta on tapahtunut sama virhe koska tilaus tilataan samalla ja jos kuluttaja ei ilmoita virheestä niin sitä ei voi myöskään estää paluumatkan osalta. 

 

Lauseke 8 - Turismi- ja kaupunkivero ja Yhdysvalloissa perittävät resort - maksut

 

Hinnat eivät sisällä eri maiden ja kaupunkien mahdollisesti perimiä kaupunki- ja turismiveroja, tai erityisesti Yhdysvalloissa perittäviä resort fee maksuja. Nämä ovat viranomaisten perimiä maksuja, joita peritään hotelleissa, lentokentillä ja satamissa. Kaikissa kohteissa ei peritä tällaista maksua. Kaupunki- ja turismivero vaihtelee yleensä 0.50€ / päivä jopa 5€ / päivä kohteen ja hotellin luokituksen mukaan. Ylläpidämme listaa Turismi- ja kaupunkiveroista tässä linkissä, joskaan emme voi taata että tieto on aina ajan tasalla. 

 

Lauseke 9 - Hintojen, aikataulujen, hotellien palvelutietojen, vuokra-autoehtojen ja matkatavarasääntöjen oikeellisuus sivustollamme

 

Teemme parhaamme jotta kaikkien Internet sivuillamme julkaistujen tuotteiden tiedot pitävät paikkansa, mukaan lukien hinnat, lentoaikataulut ja matkatavarasäännöt. Kuitenkin, johtuen erittäin suuresta määrästä lentoja ja hotelleja mitä tarjoamme sivuillamme, on väistämätöntä, harvoissa tapauksissa, että tietoihin tulee virheitä. Emme voi kantaa vastuuta tällaisista virheistä. Mikäli epäilee virhettä tiedoissa, on asiakkaan vastuulla ottaa yhteyttä Top 10 Matkatarjouksiin ennen varauksen tekoa.  

Nissä tapauksessa missä jokin muu kuin hinta on olennaisesti väärin, tarjoamme asiakkaalle mahdollisuutta vaihtaa tuote vastaavaan (mikäli saatavilla) tai keskustelemme asiakkaan kanssa sopivasta hyvityksestä. 

Mahdollisissa hintavirheissä (jos tuote myydään vahingossa liian matalaan hintaan) asiakkaalle tarjotaan joko rahojen palautusta, tai mahdollisuutta maksaa oikean ja maksetun hinnan välinen erotus ja pitää varaus voimassa. 

Muutamat lentoyhtiöt lisäävät erillisen maksulisän varausvaiheen 2. vaiheessa, jolloin matkan kokonaishinta ei näiden lentoyhtiöiden osalta näy kokonaisena vielä hakutuloksissa. Kokonaishinta selviää vasta varausvaiheen 2. sivulla, missä myös tämä mahdollinen maksulisä on eritelty. 

Autovuokraamoiden vakuudet vaihtelevat ajankohdan, automallin ja kohteen mukaan. Autovuokraamot veloittavat vakuuden yleensä asiakkaan luottokortilta auton noudon yhteydessä, jolloin auton vuokraamisen edellytyksenä on voimassa oleva luottokortti jossa tarpeeksi suuri turvaraja/kate joka kattaa vakuuden vuokran ajaksi. Vaikka pyrimme ilmoittamaan tuotekuvauksissamme vakuuden määrän mahdollisimman tarkkaan, asiakkaan vastuulla on huolehtia ennen matkaa että hänellä on voimassaoleva luottokortti jolla voi maksaa auton vakuuden, ja tarvittaessa myös selvittää autovuokraamolta suoraan vakuuden tarkka lopullinen summa. 

Hotellin palvelut ja luokitus

Tutustuthan huolellisesti yksityiskohtaiseen hotellimajoituksen kuvaukseen, jotta saat selville hotellimajoituksen kaikki ehdot. Sinun tulee olla vähintään 21-vuotias voidaksesi majoittua tiettyihin hotelleihin erityisesti Yhdysvalloissa.

Huomioithan, että kaikki käyttämämme hotellit eivät ole ainoastaan Top 10 asiakkaille. Emme ota mitään vastuuta hotellin palveluista tai rajoituksista, jotka saattavat johtua muista asiakkaista tai asiakkaiden/hotellien toiminnasta. Tähtiluokitusta käytetään kuvaamaan hotellien yleistä tasoa ja palveluja, ruokailujen tasoa sekä käytössä olevia välineitä ja palveluja hotellin tiloissa. Luokitusvaatimukset vaihtelevat eri maiden ja toimittajien välillä riippuen paikallisten luokitteluja suorittavien tahojen vaatimuksista ja ovat tarkoitettu suuntaa antaviksi. Tähtiluokitus ei ole mikään matkatoimiston antama takuu tai vakuutus palvelun tasosta.

Hotellit voivat avata ja sulkea omia palvelujaan ilman ennakkovaroitusta Top 10 Matkatarjouksille, ja on asiakkaan omalla vastuulla tarkistaa palvelujen aukioloajat ja saatavuus suoraan hotellista ennen varausta. Erityisesti uima-altaiden ja muiden ulkotiloissa olevien palveluiden ja puitteiden aukioloajat ovat kausiluonteisia (ellei myynti-ilmoituksessa selkeästi mainita aukioloaikoja), ja ovat alttiita säävaihteluille. 

Lisämaksullisilla ja matkavarausten hintaan kuuluvien retkien ja kiertomatkojen reitti- ja ohjelmamuutokset ovat myös mahdollisia, sikäli kuin ne eivät muuta retken luonnetta. Muutokset voivat esim. johtua liikennemuutoksista, viranomaisluvista, tai ohjelmapalvelun sisältöön muuten vain tehdystä pienestä muutoksesta. 

Lauseke 10: Passi-, ajokortti-, viisumi-, rokotus- ja muut terveysvaatimukset matkallesi

On tärkeää, että tarkistat matkustusmaasi (ja kauttakulkumaan!) maahantulo-, passi- ja viisumimääräykset sekä kaikki rokotuksiin ja terveyteen liittyvät määräykset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska tarvittavien asiakirjojen käsittely voi kestää jonkin aikaa ja Top 10 Matkatarjouksilla ei ole erityistietoa ulkomaisista maahantulovaatimuksista tai matka-asiakirjoista. Lähtökohtaisesti sinun tulee varmistaa, että passisi on voimassa vähintään 6 kuukautta matkasi jälkeen, koska tämä on nykyään pakollinen vaatimus monissa maissa ympäri maailmaa. 
Top 10 Matkatarjoukset ei ota vastuuta mahdollisista taloudellisista seurauksista mikäli et ole noudattanut näitä ohjeita.
Autovuokraamot vaativat myös kussakin kohdemaassa voimassaolevan ajokortin, joten tarkista etukäteen kohdemaan ajokorttivaatimukset. EU valltioissa kelpaa useimmiten suomalainen EU mallinen ajokortti, mutta joissain EU:n ulkopuolisissa valtiossa ajokortin lisäksi saattaa joutua hankkimaan kansainvälisen ajokortin/ajotodistuksen. Asiakkaan tulee tarkistaa vuokra-autoja tarjoavan toimittajan säännöistä ja rajoituksista koskevat yksityiskohtaiset maa- ja vuokrausta koskevat vaatimukset. 

Ulkoministeriön verkkosivuilla on ajantasaista matkustustietoa kohteestasi, ja sieltä saat passi- ja viisumitietojen lisäksi myös tietoa rokotuksista ja muista terveyteen liittyvistä asioista. Sivuilta löydät myös muita käteviä tietoja muun muassa paikallisista käytännöistä, liikenteestä ja maahantulosta.

 

EU:n sivuilla on tietoa ajokorteista, ja niiden voimassaolosta.

 

Lauseke 11: Raskaus ja pienet lapset

 

Muutamat lentoyhtiöt ja risteilyvarustamot kieltävät yli 28 viikolla raskaana olevien naisten matkustamisen. Raskausaika lasketaan paluupäivän mukaan. Eri yhtiöiden raskausviikko-rajat saattavat poiketa toisistaan. On asiakkaan omalla vastuulla tarkistaa lentoyhtiön- ja/tai risteilyvarustamon raskauksia ja terveystilaa koskevat erityisehdot, ja myös keskustella oman lääkärin kanssa. 
 
Vauvojen pitää olla vähintään 6 viikkoa matkustaakseen lentokoneessa, ja heidän on matkustettava aikuisen sylissä. Selvittäkää lentoyhtiöltä vauvojen erityisehdot ennen varaamista. Yleensä 2 vuotta täyttäneille lapsille on varattava oma istuin. Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat erityisen vauva-hinnan alle 2 vuotiaille lapsille. 2-11 vuotiaat katsotaan yleensä lapsiksi. Ikäraja lasketaan paluupäivän mukaan. 12 vuotta täyttäneet maksavat aikuisen hinnan.