Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Matkapakettiini kuuluu auto, mistä auto noudetaan ja mihin auto palautetaan?

Mikäli matkapakettiin kuuluu autovuokra, tai olet maksanut siitä erikseen, niin auto noudetaan ja palautetaan lentokentälle, ellei muuta ole sovittu. 
Toimitamme teille autonvuokravoucherin erikseen noin 2-3 päivää ennen matkan alkua. 
Tarkkailkaa postianne. Voucheri on tulostettava ja otettava mukaan matkalle. Mikäli ette jostain syystä ole saaneet tarvittavia vouchereita ennen lähtöä, olkaa välittömästi yhteydessä meihin. On asiakkaan omalla vastuulla varmistua noutopaikasta ja tulostaa mukaan kaikki vaadittavat asiakirjat ennen matkaa. Emme korvaa taksimatkoja ja muita ylimääräisiä kuluja jos asiakirjojen puute johtaa siihen ettei autovuokraa ole mahdollista hyödyntää, tai jos tiedon puutteen takia asiakas ei esimerkiksi ongelmatilanteissa osaa ottaa yhteyttä paikallisen palveluntarjoajan hätänumeroon ja näin ollen menettää mahdollisuuden autoon. Emme myöskään vastaa lennon myöhästymisestä johtuvista ongelmista. 


 

Muistutamme myös että vuokra-yhtiö vaatii auton vuokraajalta voimassaolevan luottokortin (joissain maissa debit kortti ei kelpaa) - olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme jos olette epävarmoja omasta luotto- tai pankkikortistanne.  

Mistä näen autovuokran erityisehdot?

Mikäli matkapaketin hintaan kuuluu vuokra-auto, auton erityisehdot on kuvattu matkapaketin 'lisäpalvelut' osion alla.