Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Erityistoiveet, allergiat, esteettömyys, lemmikit, jneTakaisin kategorioihin

Esteettömyys, opaskoirat jne

Olet aina tervetullut varaamaan matkan kauttamme- olitpa näkö- tai kuulorajoitteinen tai pyörätuolin käyttäjä, mutta koska emme itse operoi hotelleja tai kuljetuspalveluja, vaan toimimme ainoastaan lukuisten palveluntarjoajien (hotellit, kuljetuspalvelut, lentoyhtiöt) välittäjänä, niin mitä tarkemmin tiedämme erityistarpeistanne, sen huolellisemmin voimme susitella hotelleja jotka pystyvät vastaamaan tarpeitasi, tai huomioimaan tarpeesi esim. oikean kuljetusmuodon valinnassa. 

 

Tässä muutama asia jotka toivoisimme että huomioitte, ja kuvaatte meille mahdollisimman tarkkaan ennen matkan varaamista:

 

- jos käytät pyörätuolia, pystytö nousemaan bussiin (jyrkät portaat) tai lentokoneeseen omin avuin vai tarvitsetko apua? Kaikissa matkakohteissa esteettömät kulkuneuvot eivät ole lainkaan itsestäänselvyys, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi saattaa jäädä lisämaksullinen yksityiskuljetus (tavallinen taksi) tai tarvittaessa myös lisämaksullinen inva-taksi. 
- Onko sinulla oma pyörätuoli mukana vai tarvitsetko apua ainoastaan lentokentällä? Lentoyhtiöt- ja lentokentät tarjoavat eri tasoisia (ilmaisia) avustuspalveluja, mutta tarpeet on osattava kuvata huolella jotta he osaavat varautua ajoissa. 
- riittääkö sinulle huone jossa on suihku kylpyammeen sijaan vai tarvitsetko erityisvarustellun eli virallisen 'esteettömän huoneen'? Onko sinulla huoneen varustelun osalta muita erityisvaatimuksia? Vai riittääkö sinulle kenties huone minne on ainoastaan esteetön pääsy pyörätuolilla (ja pystyt sen jälkeen liikkumaan omin avuin huoneessa)? Esteettömiä huoneita on hyvin rajallinen määrä ja niiden saatavuus on aina vahvistettava asiakaspalvelustamme etukäteen. Kaikissa hoteilleissa ei edes ole esteettömiä huoneita. Joissain hotelleissa ei välttämättä ole edes huoneita suihkulla tai suihkuja on ainoastaan tietyissä huonetyypeissä, josta syystä näiden tarpeiden tarkka kuvaus on erittäin tärkeätä. 
- myös matkakohteella ja hotellin ympäristöllä saattaa olla väliä, sillä kaikissa kohteissa ei ole helppo liikkua pyörätuolilla, joten jos sinulla on erityistoiveita tämän suhteen, ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluumme niin voimme selvittää sinulle parhaiten sopivan hotellin ja ympäristön, tai selvittää teidän valitseman hotellin osalta onko se esim. pyörätuoleille sopiva. 
- jos matkustat opaskoiralla, tarkista saatavuus asiakaspalvelustamme ennen matkaa. Vaikka EU:ssa laki velvoittaa hotelleja majoittamaan koulutetun opaskoiran kaikkiin huonetyyppeihin (ilman rajoituksia), eikä luokittelemaan opaskoiraa lemmikkinä, niin käytännössä vältymme mahdollisilta ongelmilta saavuttaessa kohreeseen jos varmistamme hotellilta etukäteen että he varmasti toivottavat opaskoirat tervetulleiksi ja ovat tietoisia opaskoiriin liittyvästä lainsäädännöstä ja kohtelusta. Tässä on muuten hyvä linkki kaikille opaskoiran kanssa matkustaville josta voi ladata 14 eri kielellä kirjoitetun tekstin missä selitetään kohdemaan kielellä miksi koiran on oltava kanssasi koko ajan. 

 

Pystymme vastaamaan kaikkiin erityistarpeisiin vain jos niistä tiedotetaan meille etukäteen. Jos jokin erityistarve on ehdoton, saatavuus ja mahdolliset lisämaksut (erityiskuljetukset jos niitä vaaditaan) on vahvistettava asiakaspalvelustamme ENNEN varausta. 

Allergiahuoneet/erikoisruokatoiveet/jne

Hotellit tekevät nykyään kaikkensa tyydyttääkseen asiakkaiden toiveet, mutta joskus kaikki ei riitä, tai heidän osaaminen on puutteellinen.

 

Jos sinulla on vakavia allergioita tai erityisruokavalio jota haluat noudattaa lomallasi, niin pyydämme teitä kuvaamaan allergianne/ruokavalionne mahdollisimman tarkoin, mielellään esimerkein, listalla mitä voit syödä ja mitä et voi syödä, ja mielellään vielä englanniksi, jotta voimme välittää toiveenne eteenpäin. Näin vältytään väärinkösityksiltä ja vapaiden käännösten aiheuttamilta sekaannuksilta. Esimerkiksi laksoositon ruokavalio ei ole sama kuin maidoton ruokavalio, mutta maallikon korvissa (matkatoimistovirkailijat, hotellien vastaanottopalvelijat, varauskäsittelijät) jotka välittävät tiedon eteenpäin saattavat hyvin ymmärtää ja kääntää maidottoman laksoosittomaksi, tai toisinäin. 

 

Joissain hotelleissa saattaa myös olla ns. allergiahuoneita, mutta pölyallergikolle ehkä riittää ettei huoneessa ole kokolattiamattoja. Ole täsmällinen sen suhteen mitä vaadit, sillä mitä tarkempia toiveita esität, sen vaikeampi toiveet on täyttää, ja esim. allergiahuoneita on todella rajallinen määrä, ja vain osassa hotelleissa on yleensäkin normit täyttäviä allergiahuoneita. 

 

Jos erityistoiveesi on ehdoton, varmista saatavuus asiakaspalvelustamme ENNEN varausta, sillä emme voi taata että hotellit pystyvät täyttämään toiveenne. 

 

Kun saavut hotelliin, keskustele myös toiveistasi uudemman kerran vastaanoton kanssa, ja tarvittaessa myös keittiömestarin kanssa. 

Lemmikkieläimet

Rakastamme lemmikkejä, erityisesti koiria, mutta matkustettaessa koiran kanssa tulisi ottaa huomioon mm. seuraavat seikat:

 

- tarkista että lemmikkieläinpassi on kunnossa ja lemmikki on rokotettu lentoyhtiön ohjeiden mukaan. Eri yhtiöillä saattaa olla eri säännöt esim. rokotusten voimassolosääntöjen suhteen. 
- muista että lennoilla on rajoitettu määrä koirapaikkoja. Yleinen käytäntö, joka saattaa yhtiön mukaan vaihdella, on että koiria saa olla max 2 per lento matkustamossa. Eli vaikka lippuja myydään lennolle vielä, koirat eivät välttämättä mahdu enää mukaan, ja jos on tietty päivä jolloin on matkustettava, tulisi lennot varata hyvissä ajoin. Koiria saa myös olla vain 1 per henkilö. 
- koiran "lentolippu" on lisämaksullinen n. 20-75€ per suunta (lentoyhtiöstä vaihdellen)
- koiraystävällisiä hotelleja on vähän, joten tarkista ennen varausta asiakaspalvelustamme että myös koirat ovat tervetulleita, ja niiden mahdolliset koko- ja painorajat. Tarvittaessamme neuvomme koiraystävällisen hotellin valinnassa. 

 

Linkkejä lentoyhtiöiden sivuille mistä voit tarkistaa heidän voimassolevat matkustusäännöt lemmikkien kanssa matkustamiseen

 

https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/matkatavarat/matkustaminen-lemmikkien-kanssa/
https://www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage/pets/flying-with-pet
https://www.airbaltic.com/en/travelling-with-pets
https://www.sas.se/en/travel-info/travel-with-animals/
https://www.vueling.com/en/vueling-services/prepare-your-trip/pets-on-board