Maailman upeimmat vesiputoukset - Top 10 Matkatarjoukset

Maailman upeimmat vesiputoukset

Matkustaja voi etsiä monenlaisia elämyksiä. Yhdelle parasta matka-antia ovat kaupungit, joissa voi kierrellä kauppakeskuksissa ja ihailla pilvenpiirtäjiä. Toinen taas suuntaa vuoristoon tai rantalomalle tai valitsee lomakohteekseen viidakkovaelluksen. Ja sitten on matkaajia, jotka rakastavat vesiputouksia. Pelkästään ajatus lähes taivaista maahan putoavista mahtavista vesimassoista on suorastaan majesteetillinen. Veden pauhu suorastaan valuu kuulijaan sieluun saakka ja huuhtoo mennessään turhuudet. Jos ihailet vesiputouksia tai haaveilet suuntaavasi joku päivä näiden mahtavien luonnonmuovaamien taideteosten äärelle, tässä alla on listattuna maailman aarteita vesiputousten ystäville. 
 
Cummins Falls, Tennesee
 
 
Tämä Tenneseessa Jacksonin alueella sijaitseva vesiputous tunnetaan kuohuistaan. Vesi valuu alas tasanteelta toiselle ja pehmeä rauhoittava veden ääni houkuttaa pulahtamaan näihin luonnon uima-altaisiin. Alueella voi myös telttailla ja kiipeillä.
 
Ban Gioc–Detian Falls, Vietnam
 
 
Aasian laajin vesiputous sijaitsee Kiinan ja Vietnamin rajalla. Voit matkata putouksille laivalla Hanoista ja ohittaa matkalla hurmaavan vihreän kukkula-alueen. Kaunis matkareitti huipentuu saavuttaessa vihreään laguuniin ja vesiputouksille jotka tuntuvat ympäröivät sinut joka puolelta, tervetuloa Ban Gioc–Detian Fall putouksille.
 
Háifoss, Iceland

Islannin luonto on ainutlaatuinen ja Háifoss on tästä  mainio esimerkikki. Yli 122 metrin korkuinen vesiputos on osa Fossá jokea. Vihreät sammalaiset vuoret ja kristallin kirkas vesi ovat täydellinen yhdistelmä.
 
Niagara Falls, USA ja Canada
 
 
Yksi tunnetuimmista ja suurimmista putouksista Niagara Falls ei kaipaa juurikaan erittelyä. Nähtävyys sijaitsee USA:n ja Kanadan rajalla ja putous tunnetaan myös nimellä America Falls, Bridal Falls ja Horseshoe Falls. Tämä putous yhdistää uskomattoman maiseman ja suuren veden virtausnopeuden. Massiivinen nähtävyys on ehdoton kohde vesiputouksen ystävän matkalistalla. 
 
Havasupai, Arizona
 
 
Havasupai on upea vesiputous ja yksi suosituimmista retkeilijöiden matkakohteista. Pääset vesiputoukselle vaeltamalla 10 mailia (yhteen suuntaan). Vesi putoaa monien matalien tasanteiden kautta suuremoaan altaaseen. Ruosteiset vuoret, kirkas sininen vesi ja matalat järvet luovat täydellisen näkymän katsojille ja uimareille.
 
Thor's Well, Oregon
 
 
Thor's Well on hyvin erityyppinen vesiputous kuin muuta listatut nähtävyydet. Putous on basalttirannan jättimäinen reikä, johon Tyynenmeren aallot iskevät voimakkaasti. Se on vesiputous, jonka kautta merivesi kauhotaan takaisin maahan. Voimakkaan putouksen ympäristöstä löytyvät ihanteelliset reitit retkeilyyn ja vaellukseen.
 
Victoria Falls, Zambia
 
 
Victoria Falls on henkeäsalpaava vesiputous, josta vesi kuohuu yli sadan metrin korkeudesta alas luoden mölyävää ääntä ja upeita maisemia. Se on suurin vesipuisto ja sillä on mittaa yli kilometri. Zambezi-joen vedenpinta laskee kuivan kauden aikana, ja joillekin vesiputousalueille pääsee silloin kävelemään.
 
Iguazu Falls, Brazil
 

Iguazu-putoukset rakentuivat tulivuorenpurkauksen seurauksena. Yhteensä 275 vesiputousta ja kaskadia tekevät näkymästä mahtavan. Vesiputous sijaitsee Brasilian ja Argentiinan rajalla ja kohteeseen pääsee helposti Brasiliasta. Suunnittele matkasi päiväretki Iguazu-putouksiin ja nauti samalla viidakkojunasta ja kävelyreiteistä purojen varrella.
 
Gullfoss Falls, Iceland
 
 
Gullfoss Falls on ainutlaatuinen vesiputous, joka sijaitsee Lounais-Islannissa. Sinun ei tarvitse varata helikopteria nähdäksesi ne ylhäältä, koska näköalapaikat ovat jo putouksen yläpuolella. Vesi tulee Hvítá-jääjoelta ja putoaa voimalla, mikä tekee siitä hyödyllisen varaston sähköntuotannossa. Talvivierailu voi olla kiehtovaa sillä silloin voi nähdä koko alueen peittyvän jäisillä vesikerroksilla.
 
Khone Phapheng Falls, Laos
 
 
Khone Phapheng Falls on Kaakkois-Aasian suurin vesiputous. Jos vierailet siellä, saatat miettiä, onko se todella yksi suurimmista vesiputouksista. Korkein vesiputous on vain 6,5 metriä korkea. Mutta, mikä tekee siitä suurimman vesiputouksen, on 9,7 kilometrin pituinen ketju peräkkäisia putouksia. Se on henkeäsalpaava näky todelliselle vesiputousfanille.
 
Plitvice Waterfalls, Kroatia
 
 
Plitvice-järvien kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde, joka tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä turisteille. Puistossa on 16 karstista järveä ja erilaisia vesiputouksia, joihin pääsee helposti katsomaan. Jos kierrät maailman vesiputoukset ei tätä hurmaavaa kohdetta voi jättää välistä. 
 
Burney Falls Kalifornia
 

Lähes 40 metriä korkea Burney-vesiputous ei ehkä ole Amerikan suurin tai korkein vesiputous, mutta se on yksi kauneimmista. Puiston maanalaiset lähteet tuovat maanpintaan jatkuvasti vettä, joka putoaa altaaseen ja samalla luo upean näkymän. Leirintäalueiden ohella puistossa on myös useita vuokra-huoneita. Tällä alueella matkaaja viihtyy pidempäänkin.
 
Manawaiopuna Falls, Hawaji
 

Manawaiopuna Falls tunnetaan Jurassic-putouksena, koska ne esiteltiin Jurassic Park -elokuvassa. Vesiputous kulkee hiljaa (mutta ei niin hiljaisesti) rehevien vihreiden vuorten välissä. Tämä vesiputous on ihanteellinen vaelluskohde. Putoukselle pääsee vain helikopterilla, joten ole valmis käyttämään hieman rahaa päästäksesi lähelle luonnon ihmeitä.
 
Kawasan Falls, Filippiinit
 
 
Kawasan-vesiputous on aivan kuin yksityinen vesiputous kristallinsinisellä uima-altaalla, jossa kirkas valkoinen vesi valuu uima-altaalle rauhallisesti. Jos haluat nauttia rauhallisesta altaalta suuntaa vierailulle aikaisin aamulla. Kawasan on Filippiinien yksi suosituista turistikohteista, jonne suuntaa moni muukin nauttimaan palan turkoosia taivasta.
 
Angel Falls, Venezuela
 
 
Venezuelassa sijaitsevan Angel Falls vesiputouksen vesi valuu alas yhtenä pudotuksena yli 800 metrin korkeudesta suoraan päiväntasaajan metsään. Tänne ei eksytä lomamatkan päiväretkelle vaan putoukselle suuntaavat todelliset vesiputousturistit, matka putouksille kestää yhden päivän venematkan Canaiman kaupungista.
 
Multnomah Falls, Columbia
 

Multnomah Falls on yksi Oregonin 77 vesiputouksesta, joilla vierailee yli 2 miljoonaa turistia vuodessa. Vesiputous on 189 metriä korkea, joten kun vesi putoaa, se luo majesteettisen näkymän. Varaudu ruuhkiin viikonloppuisin ja lomakaudella.
 
Snoqualmie Falls, USA
 

Snoqualmie Falls sijaitsee Washingtonin osavaltiossa kahden hehtaarin puiston keskellä. Vesiputous on 82 metriä korkea, ja pääset putoukselle kävelemällä vajaan kilometrin mittaisen reitin. Kohde on yksi osavaltion kuuluisimpia luonnon nähtävyyksiä, jota tuhannet ihmiset  käyvät ihailemassa lomilla ja viikonloppuisin.
 
Wallaman Falls, Australia
 
 
Wallanman Falls on kaunis yhden pudotuksen putous, joka sijaitsee Girringunin kansallispuistossa. Luonto luo kauniin näkymän peittämällä sumulla putoavan veden. Se on ihanteellinen paikka päiväretkelle, piknikille tai yön yli retkeilykokemukselle.
 
Torc Waterfall, Irlanti
 

Torcin vesiputous on yksi helpoimmin saavutettavista vesiputouksista. Se sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä N71 Killarney-tieltä. Vesiputous on yli 21 metriä korkea, ja jos kävelet 100 askelta putoukselta, pääset ihailemaan myös upeita näkymiä järville.
 
Thi Lo Su Waterfall, Thaimaa
 
 
Thi Lo Su -vesiputous on yhdistelmä kolmea erilaista vesiputousta, jotka ovat korkeudeltaan 200 metriä, 300 metriä ja 400 metriä. Jokainen vesiseinä putoaa uima-altaaseen, joista alimmassa uima-altaassa voit nauttia vedestä ja uida. Thi Lo Su on yksi Thaimaan tärkeimmistä turistikohteista, joten täällä on usein suuri määrä turisteja.
 
 
Rhine Falls, Sveitsi
 
 
Rhine Falls on Euroopan suurin tavallinen vesiputous Rheinfall-kylässä Pohjois-Sveitsissä. Vesiputouksen vesi liikkuu keskimäärin vauhdilla 600m / sekunti, mikä luo upean näkymän kävijöille. Tämä kohde tarjoaa hyvin myös palveluita ja vesiputouksen lähettyvillä  on hyvin kauppoja, ravintoloita ja useita muita hauskoja aktiviteetteja.
 
Vesiputouksia ei ole listattu missään järjestyksessä, koska vain vierailija voit päättää, mikä näistä on paras vierailun jälkeen. Suunnittele matka maailmanympäri ja vieraile niin monella vesiputouksella kuin mahdollista. Takaamme, että koet ainutlaatuisia elämyksiä.
Katso kaikki artikkelit

Matkatarjouksia:

Kiehtova kaupunkikohde Gdansk - lennot Turusta

Gdansk, Puola

Kiehtova kaupunkikohde Gdansk! Sis. lennot Turusta ja majoitus Hotel Focus Gdanskissa aamiaisella.

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 120

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

4* Rixwell Gertrude Hotel

Riika, Latvia

Tyylikäs boutique-hotelli jugendtalossa Riian keskustan tuntumassa. Sis. suorat lennot, majoitus 4* ..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 164

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Keskustahotelli historiallisessa Venetsiassa

Venetsia, Italia

Ainutlaatuinen Venetsia ja hotelli aivan vanhankaupungin ytimessä! Sis. lennot, majoitus Pantalon ho..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 405

4pv 22h 6min ostoaikaa jäljellä

4* Festa Pomorie

Pomorie, Bulgaria

Aurinkoloma Bulgarian Pomoriessa! Sis lennot, 4* majoitus Festa Pomorie hotellissa valitsemallasi at..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 414

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. 4* Avenue Deluxe

Sunny Beach, Bulgaria

All inclusive lomahotelli loistosijainnilla Bulgarian Sunny Beachilla. Sis. lennot, majoitus 4* Aven..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 456

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Suosittu huoneistohotelli 3* Nuriasol sis. lennot

Fuengirola, Espanja

Suosittu Nuriasol huoneistohotelli Fuengirolassa! Sis. lennot, majoitus, käsimatkatavara lennolla. L..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 459

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Puerto de la Cruz - 4* Checkin Concordia Playa

Puerto de la Cruz, Espanja

Majoitu Puerto de la Cruzissa lähellä Lago Martianez -merivesialtaita ja rantaa! Sis. lennot Helsing..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 520

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. Rodos - 4* Anavadia

Rodos, Kreikka

Vietä all inclusive loma aurinkoisella Rodoksella! Sis. suorat lennot, majoitus 4* Anavadia hotellis..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 574

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Benidormin parhaat maisemat Hotel Gran Bali 4*

Benidorm, Espanja

Nauti auringosta ja upeista maisemista Costa Blancan suositussa lomakeskuksesssa Benidormissa. Sis. ..

Accommodation / HotelFlights includedRental car includedTransfer included

Alk. € 577

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Unohtumaton Costa Brava sis. lennot

Pineda de Mar, Espanja

Unohtumaton loma Costa Bravan rantakohteessa Pineda de Marissa. sis lennot, majoitus 3* Mercè hotell..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 590

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Evian saarella rantahotelli 3* Venus Beach

Evia, Kreikka

Kaunis merenrantakohde Evian saarella Nea Styrassa! Sis. lennot Ateenaan, meno-paluu kuljetukset ja ..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 593

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Upea Makarskan Riviera

Makarska, Kroatia

Vietä loma Kroatiassa Makarskan Rivieralla kauniissa Brelan lomakohteessa sis. lennot, majoitus Blue..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 607

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. 3* Blue Sea Callao Garden Etelä-Teneriffalla

Callao Salvaje, Espanja

All inclusive loma rauhallisella alueella Etelä-Teneriffalla! Sis. lennot, all inclusive majoitus Bl..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 671

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

Upea rantaloma Costa Bravalla - 4* Tossa Beach Center All-Inclusivella

Tossa de Mar, Espanja

All inclusive -loma Tossa de Marin kauniissa keskiaikaisissa maisemissa Costa Bravan rannikolla upei..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 672

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. Kreikka - 4* Golden Coast

Athens Coast, Kreikka

All inclusive loma rantakohteessa! Sis. lennot, majoitus 4* Golden Coast Hotel & Bungalows hotelliss..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 715

3pv 22h 5min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. Gran Canaria - 3* Maspalomas Oasis Club

Maspalomas, Espanja

Lomakeidas Gran Canarialla Maspalomasin lomakohteessa. Sis. suorat lennot, majoitus Maspalomas Oasis..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 783

4pv 22h 6min ostoaikaa jäljellä