Ajankohtaista koronavirustilanteesta ja miten se saattaa vaikuttaa matkaasi - Top 10 Matkatarjoukset

Ajankohtaista koronavirustilanteesta ja miten se saattaa vaikuttaa matkaasi
* päivitetty 15.5.2020

Top 10 Matkatarjoukset seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla ja miten se vaikuttaa asiakkaidemme matkustamiseen. Pyrimme pitämään tämän sivun ajan tasalla, joten palaa säännöllisesti. Ajankohtaista tietoa eri maiden mahdollisista matkustusrajoitteista löytyy myös IATA:n sivuilta tästä.

18.3.2020 - Olemme päättäneet peruuttaa KAIKKI ulkomaille suuntautuvat matkat, 
joiden lähtöpäivä on 19.3-12.4. 

27.3.2020 - Huhtikuun Bulgarian matkat joiden lähtöpäivä on 30.4 asti on peruttu.

27.3.2020 - Otamme nyt myös vastaan matkan siirtopyyntöjä lähdöille 4-6/2020 vaikka matkaa ei olisi peruttu. Toimi allaolevien ohjeiden mukaan

3.4.2020 - Lähes kaikki* matkat ajalla 13.4-30.4 on peruttu. *Wizzair: Turku-Skopje lentoja ei ole peruttu ajalla 17.4-30.4 mutta tilannetta seurataan päivittäin

15.5.2020 - Kaikki Norwegianinin, Ryainairin ja Sunexpressin lennot n.15.6  asti on peruttu. Jos matkasi on Norwegianin lennoilla ennen tätä päivämäärää, ole yhteydessä. 

Olemme itse yhteydessä kaikkiin niihin asiakkaisiin, joiden matka peruuntuu. Otamme yhteyttä asiakkaisiimme lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä. Pyydämme odottamaan yhteydenottoamme, älkää ystävällisesti ottako yhteyttä meihin tällä hetkellä. Jos matkasi on peruutettu, ja haluat nopeuttaa käsittelyä, katso myös kohta 'Näin pyydät muutosta matkustusaikaan mikäli matkasi on peruutettu"

Kaikkiin ennen 31.5. matkustaviin on tällä hetkellä otettu yhteyttä. Jos lähtöpäiväsi on tätä ennen ja et ole saanut viestiä, tarkista roskaposti- ja mainospostikansiot! 
Kesäkuussa matkustaviin otetaan yhteyttä pian...

Yhteydenotot asiakaspalveluumme / ohjeet

Tällä hetkellä puhelinpalveluumme on ruuhkautunut joten pyydämme että soitat vain todellisissa hätätilanteissa. Jos asialla kiire, lähetä email otsikolla "todella kiire + lähtöpäivä + varausnumero"

- Ystävällisesti älä kuormita asiakaspalveluamme ellei pakko, vaan ota yhteyttä myöhemmin. Tällä hetkellä priorisoimme seuraavien viikkojen aikana matkustavien muutospyyntöjä ja peruutuksia. Älä ota  yhteyttä meihin ellei ole pakko, me otamme yhteyttä teihin lähtöpäiväjärjestyksessä.
- Jos matka on 30.4 jälkeen ja lentoa ei ole peruttu niin matkaa ei ole peruttu eikä toistaiseksi olevan tiedon pohjalta tulla perumaan. Sinulla saattaa silti olla mahdollisuus muuttaa matkan ajankohtaa. 
- Muutamat lentoyhtiöt (mm. Finnair, Norwegian) mahdollistavat ajankohdan muutoksen ilmaiseksi. Muutoksesta saattaa joutua maksamaan lisämaksun, jonka suuruus vaihtelee kohteittain ja uuden lennon ajankohdan mukaan. Hotellien peruutus- ja muutosehdot ovat varauskohtaisia. Jos matkanne on peruttuttu pyydämme harkitsemaan matkan ajankohdan muutosta peruutuksen sijaan.
- Top 10 Matkatarjoukset palvelee 7 päivää viikossa, ja teemme kaikkemme aikataulumuutosten mahdollistamiseksi (jos se on vain lentoyhtiön- ja hotellien sääntöjen mukaan mahdollusta) myös matkoille joita ei ole peruttu.  

Näin voit pyytää muutosta matkustusaikaan mikäli matkasi on peruttu

Lähetä sähköposti osoitteeseen info@top10matkatarjoukset.com

- merkitse otsikkoon "peruutus tai muutospyyntö" + varausnumero + lähtöpäiväsi, esim. näin "muutos 12345 / 23.3". 
- kerro meille valmiiksi mille ajankohdalle haluaisit tehdä muutoksen ja mahdollisen joustovaran, niin pystymme suoraan vastaamaan ehdotuksella ja nopeuttamaan käsittelyä
- jos olet saanut lentoyhtiöltä ilmoituksen lennon peruutuksesta tai aikataulumuutoksesta, lähetä viesti myös meille. 

Koronavirustilanteen poikkeukselliset peruut- ja muutosehdot

Valtioneuvosto-, UM- tai hallituksen ohjeistukset eivät vaikuta normaaliin peruutustoikeuteen, vaan matkat voi perua- ja muuttaa normaalien matkaehtojen mukaisesta. Tämä tarkoittaa sitä että lentoja ei voi perua, ja hotellien peruutusehdot ovat varauskohtaisia. 

Sen sijaan jos lentoyhtiö on itse perunut lennon, niin vaihtoehtona on joko uuden vastaavan lennon järjestäminen samalle ajankohdalle, matkan peruminen tai siirtäminen toiselle ajankohdalle. Nämä tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. 

Muutamat maat ovat myös sulkeneet rajoja, tai julkistaneet poikkeustilan joka johtaa lentojen peruutuksiin tai hankaloittaa matkustamista. Näiden kohteiden osalta sovelletaan mahdollisesti eri sääntöjä mutta koska tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, nämä on arvioitava tapauskohtaisesti. Tutustu maakohtaisiin rajoituksiin alla. 

Muutoksista (mikäli lentoyhtiö- ja/tai hotelli mahdollistavat muutoksen, kts myös alla "joustavat ehdot") Top 10 Matkatarjoukset ei peri täss' tilanteessa peruutusmaksua, mutta hotellin ja lennon ajankohta saattaa olla alkuperäistä ajankohtaa kalliimpi, jolloin lentoyhtiä ja hotelli saattaa periä hintaeron. 

Joustavat muutosehdot uusiin varauksiin

Uusiin varauksiin tarjoamme nyt ilmaisen muutosoikeuden sekä Finnairin että Norwegianin lentoihin perustuviin matkapakettivarauksiin. Voimassa 6-22.3.2020 välillä tehtyihin varauksiin.
>> Katso tarkat ehdot kampanjasivulta 

 

Korvaako matkavakuutus jos matkan peruu koronaviruspelon takia? 

Koska kyseessä on force-majoire tilanne (poikkeukselliset olosuhteet) niin suurin osa matkavakuutusyhtiöistä ei korvaa koronan takia tehtyjä matkaperuutuksia. 

IF matkavakuutus on ainut joka omilla sivuilla myöntää korvaavansa koronan takia perutut matkan heidän Kriisiturvansa kautta, lue lisää tästä.

Muiden matkavakuutusyhtiöiden ehdot ovat tältä osin epäselviä, joten asiaa kannattaa kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Esim. Lähitapiola ilmoitti ennen epidemian leviämistä Eurooppaan että korvaisivat esim. peruutettuja Kiinanmatkoja, mutta sen jälkeen ovat "hiljentyneet". 

Sen sijaan jos ennen matkaa sairastuu itse koronaan ja joutuu perumaan matkan, tai matkan aikana sairastuu koronaan ja ei pääse alkuperäisellä lennolla kotiin ovat normaaleja korvattavia tilanteita. 

Maakohtaiset rajoitukset ja maakohtainen koronatilanne

Päivitetty viimeksi 13.3.2020 - näitä ei päivitetä enää koska matkat 18.3-13.4 on peruttu

Matkat Italiaan

Matkat Italiaan 31.3. asti on peruttu. 

Matkat Espanjaan (ja Kanarialle)

Espanjan hallitus on määrännyt maahan poikkeustilan 30.3 asti, joka rajoittaa palveluja. Lennot Espanjaan jatkuvat normaalisti myös tänä aikana, muutamia peruutuksia ja uudelleenreitityksiä lukuunottamatta. Poikkeustilan aikana palvelut toimivat rajoitetusti. Hotellit ovat auki rajoitetusta (ruokailutiloja/palveluja joissain hotelleissa rajoitettu/suljettu), samoin ruokauapat, apteekit, tupakka- ja paperikaupat, parturi-kampaamot, mutta muut liikkeet ovat suljettuina. Taksit ja lentokenttäkuljetukset toimivat normaalisti. Rannat on suljettu ja liikkuminen sallittu esim. ruokakauppaan, apteekkiin, koiran ulkoiluttaminen ja muut pakolliset asioinnit ovat sallittuja. 

Poikkeustilan aikana Espanjaan matkustavat voivat muuttaa matkan aikataulua myöhempään 30.11.2020 asti (maksamalla uuden ajankohdan mahdolliset hintaeron - sekä Finnair että Norwegian on poistanut varsinaisen muutosmaksun toistaiseksi).

Jos matkasi Espanjaan alkaa ennen 30.3 voimme myös muuttaa hotellivarauksen vaikka hotellia ei peruutusehtojen mukaan olisi mahdollista perua/siirtää. Tämän jälkeen olevat varaukset toistaiseksi normaalien peruutus/muutosehtojen mukaan. 

Matkat Tsekkeihin

Matkat Tsekkeihin on peruttu 30.3 asti  viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Bulgariaan

Bulgariassa ei ole toistaiseksi todettu hirveästi koronavirustapauksia (43 kpl, päivitetty 14.3) mutta maa on julkistanut poikkeustilan siltä varalta että mikäli tilanne muuttuu, viranomaisilla olisi mahdollisuus ryhtuä toimenpiteisiin. Tällä hetkellä poikkeustila ei vaikuta matkustamiseen. 

Matkat Puolaan

Matkat Puolaan on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin.  

Matkat Unkariin

Matkat Unkariin on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Liettuaan

Matkat Liettuaan on peruttu 28.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. Tarjoamme muutosoikeuden peruttuihin matkoihin. 

Matkat Latviaan

Matkat Latviaan on peruttu 30.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 

Matkat Turkkiin

Matkat Turkkiin jatkuvat normaalisti, mutta Turkki on rajoittanut tettyjen kansallisuuksien pääsyn maahan. Jos et ole suomen kansalainen tarkista ajan tasalla olevat rajoitukset  tästä.

Matkat Yhdysvaltoihin

Kaikki matkat peruttu toistaiseksi. 

Matkat Israeliin

Kaikki matkat peruttu toistaiseksi. 

Matkat Vietnamiin

Vietnam on poistanut viisumivapauden suomalaisilta. Jos matkustat Vietnamiin, ole yhteydessä Vietnamin suurlähetystöön. 
 
Matkat Kyprokselle
Matkat Kyprokselle on peruttu 30.3 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 
 
Matkat Tanskaan
Matkat Tanskaan on peruttu 13.4 asti viranomaisten suljettua rajat. Matkat tämän jälkeen, seuratkaa tilannetta. 
 
Matkat Kreikkaan
Matkat Kreikkaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. 
 
Matkat Pohjois-Macedoniaan
Matkat Pohjois-Macedoniaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. Maa estää kuitenkin sellaisten matkustajien pääsyn jotka ovat viimeisen 14 pv aikana vierailleet sellaisessa maassa jonka maa luokittelee korkaksi riskiksi. Lista  tästä.
 
Matkat Kroatiaan
Matkat Kroatiaan jatkuvat normaalisti, ja normaalit muutos- ja peruutusoikeudet koskevat näihin matkapaketteihin. 
 
Muut kohteet
Ei tiedossa olevia matkustusrajoitteita jotka koskisivat suomalaisia ja Suomesta järjestettäviä matkoja. 

Uusimmat matkatarjoukset

Kotimaan lomakohteiden aatelia - 4 * Naantali Spa Hotel

Naantali, Suomi

Laadukas kylpylähotelli ja maailman parhaat vohvelit Naantalin vanhassakaupungissa! Sis. majoitus Na..

Alk. € 90

3pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

4* All Inc Festa Pomorie

Pomorie, Bulgaria

Aurinkoloma Bulgarian Pomoriessa! Sis lennot, 4* all inclusive majoitus Festa Pomorie hotellissa, le..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 280

8pv 1h 9min ostoaikaa jäljellä

4* All-Inc Mustanmeren rannalla

Nessebar, Bulgaria

Lennot ja all inclusive majoitus 4* Festa Panorama hotellissa Mustanmeren rannalla Bulgarian Nesseb..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 297

15pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

Loma St. Paul’s Baylla - Sunflower hotel (välilaskulliset lennot)

Malta, Malta

Lomalle St. Paul’s Bayn alueelle Maltalle! Sis. välilaskulliset lennot, majoitus Sunflower hotelliss..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 302

14pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

Rantahotelli Jabega Fuengirolassa

Fuengirola, Espanja

Rantahotelli parhaalla paikalla Fuengirolassa. Sis. lennot, majoitus Jabega huoneistohotellissa rant..

Accommodation / HotelFlights included

Alk. € 312

11pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

Upea rantaloma Costa Bravalla - 4* Tossa Beach Center All-Inclusivella

Tossa de Mar, Espanja

All inclusive -loma Tossa de Marin kauniissa keskiaikaisissa maisemissa Costa Bravan rannikolla upei..

All-IncAccommodation / HotelFlights included

Alk. € 376

1h 11min ostoaikaa jäljellä

Bonalba Alicante Golf sis.lennot

Alicante, Espanja

Golfmatka Alicanteen, sis. lennot, majoitus 4* Bonalba Alicante Golf hotellissa aamiaisella tai puol..

Accommodation / HotelFlights includedEntry tickets

Alk. € 384

8pv 1h 9min ostoaikaa jäljellä

Viihtyisä 3* Tirena Hotel sis. puolihoito

Dubrovnik, Kroatia

Mainiolla sijainnilla lähellä rantaa ja Dubrovnikin vanhaakaupunkia. Sis. suorat lennot, majoitus Ti..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 416

1h 10min ostoaikaa jäljellä

Huoneistomajoitus - 4* BlueBay Beach Club

San Agustin, Espanja

Nauti aurinkolomasta Gran Canarialla huoneistohotellissa! Sis. suorat lennot, majoitus 4* BlueBay Be..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 460

11pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

All-Inc loma Etelä-Teneriffalla

Las Galletas, Espanja

Rentoudu Etelä-Teneriffan auringossa, sis. suorat lennot*, kuljetukset, all inclusive-huoneistomajoi..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 500

2pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

Adults Only - 3* Playa del Sol

Playa del Ingles, Espanja

Keskustahotelli Playa del Inglesin ytimessä lähellä Yumbo-keskusta! Sis. suorat lennot, majoitus Pl..

Accommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 563

11pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä

All-Inc. Playa del Ingles - 4* Labranda Playa Bonita

Playa del Ingles, Espanja

All inclusive -loma Gran Canarialla! Sis. suorat lennot, majoitus 4* Labranda Playa Bonita hotelliss..

All-IncAccommodation / HotelFlights includedTransfer included

Alk. € 652

11pv 1h 10min ostoaikaa jäljellä