Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Passin voimassaoloaika ja viisumitTakaisin kategorioihin

Passin voimassaoloaika ja viisumit

Yleisten valmismatkaehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen seuraavien maiden osalta: Turkki, Egypti, Meksiko, Kap Verde, Thaimaa, Dubai/Arabiemiraatit, Tobago, Dominikaaninen tasavalta ja Kuuba. Muiden maiden kohdalla suosittelemme, että passi on voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta. Passivaatimukset on kuitenkin selvitettävä itse kunkin kohdemaan suurlähetystöstä. 
 
EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana. Henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tshekki, Unkari ja Viro.
 
Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja. EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön.
 
Alla olevasta linkistä löydät tietoa Top 10 kohteiden suomen kansalaisten viisumivaatimuksista: