Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Hätä - Olen lentokentällä, ja en löydä kuljettajaa / yhteiskuljetusbussia /autovuokraamoaTakaisin kategorioihin

Olen lentokentällä, ja en löydä kuljettajaa / yhteiskuljetusbussia /autovuokraamoa

Ihan ensiksi, tarkista saamastasi kuljetusinfosta/voucherista ohjeet. Joissain kohteissa kuljettaja odottaa sinua kyltillä jossa on joko kuljetusyhtiön nimi tai sinun nimesi. Useimmissa kohteissa on määrätty kokoontumispaikka, esim. palveluntarjoajan palvelupiste, johon pitää ilmoittautua saavuttaessa. Autovuokraamot taas löytyvät useimmiten lentokentän terminaalista, heille osoitetulta alueelta, tai järjestävät shuttle kuljetuksen terminaalista lähellä olevaan toimistoon. 

Lentokenttäkuljetusinfo/ohjeet tai autovuokravouheri on lähetetty sähköpostistitse n. 2-3 pv ennen matkaa siihen osoitteeseen jolla matka on varattu. 

 

Jos ette ohjeista huolimatta löydä kuljettajaa/kokoontumispaikkaa, soittakaa ohjeissa olevaan hätänumeroon. Jos hätänumerosta ei vastata, yritä myöhemmin uudelleen, sillä palveluntarjoajalla saattaa olla ruuhkaa tai he eivät juuri sillä hetkellä pääse vastaamaan. Jos et saa yhteyttä palveluntarjoajaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, tai kysy ohjeita lentokentän infosta, sillä myös he saattavat auttaa. 

 

Jos et ole saanut lentokenttäkuljetusvoucheria, lue tämä (lentokenttäkuljetusvoucheri on saattanut mennä roskaposteihin tai gmailin tarjoukset kansioon). Jos olet jo kentällä, ja et ole mielestäsi saanut kuljetusvoucheria, eikä se myöskään löydy roskaposteista ja et saa keneenkään yhteyttä, toimi seuraavasti:

 

1. Ota taksi/julkinen bussi, tai kysy lentokentän infosta pääseekö kohteeseen muilla kulkuvälineillä paitsi taksilla.

 

* Mahdollisuuksien ja kohtuuden rajoissa, yritä minimoida kulut sillä tässä vaiheessa on vaikea arvioida kuka on syyllistynyt virheeseen (jos virhe on matkatoimiston/kuljetuspalveluntarjoajan, he maksavat kulut, mutta jos virhe on omaa huolimattomuutta (esim. ei ole varmistanut ennen matkaa että olet saanut kaikki tarvittavat asiakirjat matkan onnistumisen varmistamiseksi) tai liian hätäinen päätös hypätä seuraavaan taksiin odottamatta tarpeeksi pitkään, tai et ole soittanut hätänumeroon lainkaan, niin taksimatkoja ei korvata). 

 

2. Pyydä bussinkuljettajalta/yhtiöltä tai taksilta kuitti, josta näkee lähtö- ja saapumisajan, hinnan ja reitin. Jos et saa kuittia, pyydä että kuljettaja kirjoittaa tiedon vaikka sanomalehden kylkeen tai nauhoita kuitti videolle. Mikään kuljetuspalveluntarjoaja ei maksa korvaksia taksimatkoista joista ei ole todisteita. 

 

3. Mahdollisuuksien mukaan, ota tapahtumapaikasta kuvia, jolloin valokuvakameran kuvatietoihin tallentuu paikka ja aika, josta voimme osoittaa kuljetusyhtiölle että olet ollut paikalla oikeaan aikaan. Tai muu todistajanlausunto, esim. hotellin tai lentokentän virkailijalta. Näin välytytään ikäviltä tulkintaerimielisyyksiltä missä kuljetuspalveluntarjoaja sanoo yhtä ja asiakas toista :)  

 

4. Tallenna myös puhelinlogit esim. soittoyrityksistä josta näkee että olet yrittänyt soittaa hätänumeroon, tai ollut heihin yhteydessä, mihin aikaan, ja soittokerrat. 

 

Me toivomme että kaikki onnistuu täydellisesti, ja emme halua peloitella tällä ohjeistuksella, mutta toimimalla oikein, myös ongelmatilanteissa, myös pieleen menevä palvelu voidaan usein vielä pelastaa. Saamme paljon soittoja puhelinpalveluumme asiakkailta, jotka syystä tai toisesta eivät ole tutustuneet tarkkaan kuljetuksen ohjeisiin tai ne ovat päätyneet roskapostiin, mutta olemme vielä kentällä ehtineet opastaa heitä oikein. Mutta mekään emme ole paikalla vuodeokauden ympäri, joten jos meihin ei saa yhteyttä, ja pahimman sattuessa, toviomme että tästä ohjeistuksesta on apua.