Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Matkojen hinnat ja mitä tarkoittaa "Hinta alkaen"Takaisin kategorioihin

Mitä tarkoittaa "Hinta alkaen"?

Markkinoinnissa ilmoitamme aina matkojen hinnat 'alkaen hintoina'. Alkaen hinta tarkoittaa sitä että varattavissa olevan matkustusajan aikana löytyy vähintään muutama alkaen hintainen lähtö. Hinnat ilmoitetaan lisäksi niin että ne ovat per henkilö, silloin kun kaksi henkilöä jakaa saman huoneen. Yksin matkustajien hinta on useimmiten hieman mainosetttua alkaen hintaa korkeampi. 

 

Matkustuskauden aikana hinnat saattavat vaihdella paljon. Matkustaminen on yleensä kalliimpaa korkeasesonkina (esim. Etelä-Euroopan rantakohteissa kallein matkustusaika on heinä-elokuussa, ja esim. Kanarialla kallein kausi on helmikuussa ja joulun- ja uudenvuoden aikaan) ja halvinta matalasesongin aikoihin. Hintaan vaikuttaa paljon myös kuinka paljon ennen lähtöä varaat matkan. Yleensä kalleinta on juuri ennen lähtöä (ns. äkkilähdöt) sillä kun lennolla on enää vain muutama paikka vapaana, lentoyhtiöt osaavat pyytää muutamasta jäljellä olevasta paikasta korkeamman hinnan. Halvimmillaan matkapaketit ovat yleensä yli 6kk ennen lähtöä, sillä silloin lentojen hinnat ovat vielä kohtuullisen hintaisia (tilaa on vielä hyvin) ja monet hotellit myöntävät meille aikaisen varaajan alennuksia, joka tekee kampanjahintoista vieläkin edullisempia. 

Voiko matkojen hinnat muuttua?

Kyllä. Vaikka tarjoushinnat perustuvat erikseen neuvoteltuihin kampanjahintoihin, meidän sopimuksiin lentoyhtiöiden ja hotellien kanssa on usein asetettu minimi- ja maksimikiintiötä jonka mukaan järjestelmä laskee lopulliset hinnat yksi varaus kerrallaan. 

 

Erityisesti lento+hotellipaketit ovat alttiita hintamuutoksille, lentoyhtiöiden meille antamien kiintiöiden ja porrastettujen hintataulukoiden takia. Joskus alimman hintakategorian lentoja riittää vain muutamalle ensimmäiselle/lähtöpäivä, ja seuraavat joutuvat maksamaan hieman korkeamman hinnan. Pelkät hotellitarjoukset ovat jonkin verran vakaampia, mutta myös niissä saattaa esiintyä vaihteluja saatavuuden ja hintakiintiöiden mukaan. Joissain tapauksissa järjestelmämme myös kilpailuttaa reaaliajassa lentoyhtiöitä jotka operoivat samalla reitillä samana päivänä, jolloin yhtenä hetkenä yksi lentoyhtiö saattaa tarjota paremman hinnan kuin toinen, joka taas vaikuttaa paketin loppuhintaan. 
 
 
Parhaimman hinnan varmistat varaamalla kampanjahintaisen matkan heti kampanjan ensimmäisenä päivänä.   

Ovatko matkadiilien kalenterin hinnat ajan tasalla?

>Mikä tämä juttu oikein on, kun ottaa esille kalenterin, niin siellä on nähtävillä joissakin päivissä alkaen hintoja 399,-.
>Kun sitten klikkaa ruutua, hetken sivusto jauhaa ja
>tuloksena on tuplahinta!
 
 
Kalenteri muistaa muiden kävijöiden viimeisimmät hakutulokset. Hinnat ovat näinollen suuntaa antavia (kuten kalenterin alla on mainittu), ja eivät aina pidä paikkansa koska kalenterissa näkyvä hinta on juuri niin tuore kuin tuorein toisen kävijän hakutulos samalle päivälle ja reitille. Jos hintahakuja tehdään paljon, hinnat pitävät hyvin paikkansa koska ne eivät pääse vanhenemaan, mutta jos kyseisen tarjouksen hintakalenteria ei klikata paljon, niin hinnat saattaa joskus vanhentua ja muuttua paljon. Voi nimittäin olla että viimeisimmän hakutuloksen jälkeen hinnat ovat hieman muuttuneet. Ihan tuplahintaa koneen ei sentään pitäisi antaa, harvemminhan ne hinnat ehtii tuplaantua. 100% ajan tasalla olevan hinnan saat klikkaamalla kalenteria. 
 
Kalenterin tarkoitus on siis tehdä halvimman matkustuspäivän löytämisestä helpompaa, suuntaa antavilla hinnoilla, oli ne sittten 100% ajan tasalla tai ei. Teknologia ei vielä mahdollista ylläpitämään 100% ajan tasalla olevia hintoja kalenterissa koko ajan, mutta mielestämme nykytekniikkalla pystymme kuitenkin näyttämän kalenterissa hintoja jotka pitävät 90% paikkansa 90% tapauksista. 
 
 
Yksin matkustajat huom!
Huomautettakoon myös että kalenterin muistamat hinnat perustuvat hintaan silloin kun 2 henkilöä matkustaa yhdessä ja jakaa saman huoneen. Jos olet valinnut henkilömääräksi 1 henkilön ja klikkaat kalenteria päivittääksesi päivän hinnan ja saatavuuden, hinta väistämättä pomppaa koska yhden hengen matkojen henkilöhinnat ovat useimmiten kalliimpia henkilöhinnaltaan.