Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Käsimatkatavaroiden maksimimitat

* Eri lentoyhtiöillä on eri matkatavarasäännöt. Alla olevat tiedot ovat suuntaa antavia eli tarkista mahdollisesti muuttuneet ehdot lentoyhtiön sivuilta itse. 


 
 
Norwegian sallii yhden käsimatkatavaran (max 10 kg - 55 x 40 x 23 cm) ja yhden henkilökohtaisen tavaran (esim. pc-laukku tai pieni käsilaukku). Henkilökohtainen tavara täytyy helposti mahtua edessä olevan istuimen alle. Kirjattavat matkatavarat lisämaksusta.
 
 


Aegian salliin yhden käsimatkatavaran (max 8 kg - 56 x 44 x 25 cm). Kirjattavat matkatavarat lisämaksusta. 


 
 
Wizzair sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 40cm x 30cm x 20cm jonka pitää mahtua penkin alle. Ruumaan kirjattavat matkalaukut ja suurempikokoinen käsimatkatavara (max 55cm x 40cm x 20cm ja 10kg) lisämaksusta.


 
 
Ryanair:
** Huom: uudet käsimatkatavarasäännöt Ryanairilla kaikilla lennoilla 1.11.2019 alkaen
Säännöt 30.10.2018 asti:


Ryanair sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 55cm x 40cm x 20cm ja 10kg. Lisäksi voit viedä mukanasi pienemmän laukun mitoiltaan enintään 35 x 20 x 20 cms. Ruumaan kirjattavat matkalaukut lisämaksusta.


 
 
Säännöt 1.11.2019 alkaen
Ryanair sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 40cm x 20cm x 20cm jonka pitää mahtua penkin alle. Ruumaan kirjattavat matkalaukut ja suurempikokoinen käsimatkatavara (max 55cm x 40cm x 20cm ja 10kg) lisämaksusta.


 
 
Finnair sallii yhden käsimatkatavaran, ulkomitat enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm (22 in x 18 in x 10 in) ja yksi henkilökohtainen tavara, kuten pieni käsilaukku, pieni kannettavan tietokoneen laukku tai pieni reppu, joka mahtuu edessäsi olevan istuimen alle, yhteispaino enintään 8 kg. Ruumaan kirjattavat matkalaukut lisämaksusta. 
 
 
Vueling sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 55cm x 40cm x 20cm ja 10kg. Ruumaan kirjattavat matkalaukut lisämaksusta.
 
 
airBaltic sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 55cm x 40cm x 20cm ja 8kg. Ruumaan kirjattavat matkalaukut lisämaksusta
 
 
Air Berlin sallii yhden käsimatkatavaran, ulkomitat enintään 55 cm x 40 cm x 23 cm ja yksi henkilökohtainen tavara, kuten pieni käsilaukku, pieni kannettavan tietokoneen laukku tai pieni käsilaukku (40x3+x10cm, max 2kg), joka mahtuu edessäsi olevan istuimen alle, yhteispaino enintään 8 kg (kannettavalla 10kg). Ruumaan kirjattavat matkalaukut lisämaksusta. 
 
 
Turkish Airlines sallii yhden käsimatkatavaran mitoiltaan enintään 55cm x 40cm x 23cm ja 8kg. Ruumaan kirjattavat matkalaukut max 20kg ilmaiseksi (voi tosin vaihdella reitin ja matkustusluokan mukaan)

Unohdin lisätä ruumaan kirjattavan matkalaukun varauksen yhteydessä, voiko sen lisätä jälkeenpäin?

Kyllä, suurin osa lentoyhtiöistä sallii matkalaukun lisäämisen olemassaolevaan varaukseen heidän omien Internet-sivujen kautta "minun varaukseni" tai vastaavan "hallitse varaustani" osion kautta. Jotta voit kirjautua omaan lentovaraukseesi lentoyhtiön sivujen kautta sinulla tulee olla lennon varaustunnus (PNR koodi). Tämä tunnus löytyy meiltä lähetetyistä matka-asiakirjoista (ladattavissa e-travel document / varausvahvistus nimisen sähköpostin sisältä)

 

Ainakin seuraavilla lentoyhtiöillä matkalaukun lisääminen onnistuu heidän Internet sivujen kautta:
* se että jokin yhtiö ei ole listalla ei tarkoita että matkalaukkua ei voi lisätä. Kannattaa ensin yrittää lentoyhtiön sivujen kautta ja jos se ei onnistu, sen jälkeen kysyä asiakaspalvelustamme apua. 

 

- Finnair (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan matkustajan sukunimi ja lennon varaustunnus)
- Norwegian (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan matkustajan sukunimi ja lennon varaustunnus)
- airBaltic (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan matkustajan sukunimi ja lennon varaustunnus)
- Wizzair (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan varauksessa käytetty email ja lennon varaustunnus)
- Easyjet (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan varauksessa käytetty email ja lennon varaustunnus)
- Ryanair (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan varauksessa käytetty email ja lennon varaustunnus)
- Vueling (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan varauksessa käytetty email ja lennon varaustunnus tai varaustunnus ja reitti & matkustuspäivämäärä)
- Aegean (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan matkustajan sukunimi ja lennon varaustunnus)
- Czech Airlines (matkalaukun lisäämiseen tarvitaan matkustajan sukunimi ja lennon varaustunnus)
- Turkish Airlines (tätä kirjoittaessa Turkish Airlinesin lentoliput sisältävät ruumaan kirjattavan matkalaukun joten ei ole tarvetta lisätä sitä jälkeenpäin) 
- Qatar Airways (tätä kirjoittaessa Qatar Airwaysin lentoliput sisältävät ruumaan kirjattavan matkalaukun joten ei ole tarvetta lisätä sitä jälkeenpäin) 

 

Seuraavilla lentoyhtiöillä matkalaukun lisääminen lentoyhtiön Internet sivujen kautta ei toistaiseksi ole mahdollista - se on tehtävä puhelimitse soittamalla lentoyhtiölle

 

- Fly Dubai

Missä vaiheessa tilausprosessia varaukseen voi lisätä ruumaan kirjattavan matkalaukun?

Matkalaukun voi lisäta varausvaiheen toisessa vaiheessa "Lisäpalvelut" kohdan alta. Jos tässä kohdassa ei ole listattuna matkalaukkua, silloin matkalaukkua ei ole mahdollista lisätä varauksen yhteydessä vaan se on lisättävä varauksen jälkeen lentoyhtiön omien sivujen kautta tai vasta lentokentällä. 

Matkalaukku on myös mahdollista lisätä lentovaraukseen jälkeenpäin suoraan lentoyhtiön sivujen kautta tai soittamalla lentoyhtiölle mikäli unohdatte lisätä sen alkuperäisen varauksen yhteydessä.