Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Turisti- ja kaupunkiverot (peritään kohteissa ja eivät sisälly matkojen hintaan)Takaisin kategorioihin
Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu, jonka määrä riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta (n. 0.50 €- 7€ / yö - keskimäärin n. 2€ / yö) Näitä maksuja ei voida periä matkan hinnassa etukäteen, vaan ne suoritetaan suoraan hotellille majoituksen päättyessä. Monessa kohteessa ei peritä turistiveroa lainkaan. Yhdysvalloissa peritään usein turistiveron lisäksi niin kutsuttua resort fee maksua, joka niinikään maksetaan vasta kohteessa. Turismivero tarkasta suuruudesta emme valitettavasti pysty ylläpitämään kattavaa ajan tasalla olevaa listaa, sillä kuntia ja kaupunkeja on niin paljon, verojen suuruuksia muutetaan niin usein, ja joskus (harvemmin) kunnat myös luopuvat veroista kannustaakseen turismia, mutta alla on suuntaa antava lista tällä hetkellä tiedossa olevista kaupunkiveroista.

Turismiverot kaupungeittain ja kohteittain

Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu, jonka määrä riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta (n. 0.50 €- 7€ / yö - keskimäärin n. 2€ / yö)
 
Näitä maksuja ei voida periä matkan hinnassa etukäteen, vaan ne suoritetaan suoraan hotellille majoituksen päättyessä. 
 
 
Monessa kohteessa ei peritä turistiveroa lainkaan. 
 
 
Yhdysvalloissa peritään usein turistiveron lisäksi niin kutsuttua resort fee maksua, joka niinikään maksetaan vasta kohteessa. 
 
 
Turismivero tarkasta suuruudesta emme valitettavasti pysty ylläpitämään kattavaa ajan tasalla olevaa listaa, sillä kuntia ja kaupunkeja on niin paljon, verojen suuruuksia muutetaan niin usein, ja joskus (harvemmin) kunnat myös luopuvat veroista kannustaakseen turismia, mutta alla on suuntaa antava lista tällä hetkellä tiedossa olevista kaupunkiveroista. 
 
 
Abu Dhabi
Abu Dhabin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että 01.06.2016 alkaen kaikilta kohteissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero ja paikallisvero (tourism fee & municipality fee). Turistivero on hotelliluokituksesta riippuen 10-20 AED (n.2,50 - 5,50 EUR)/huone/yö. Paikallisvero on n. 4 EUR/huone/yö. Näitä veroja ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksut suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.
 
 
Amsterdam
viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen max 5% majoituksen hinnasta/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Barcelona
Barcelonan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), joka on hotelliluokituksesta riippuen 0.75 - 2.50 € /hlö /yö (maksimissaan 7 yön ajalta). Vero ei koske alle 16 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä uloskirjautumisen yhteydessä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Berliini
Berliinin kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 4-5 € /hlö /yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Bologna
Bolognan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 1-4 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 14 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Cefalu/Sisilia
Cefalun kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), joka on 1 € /hlö /yö (maksimissaan 10 yön ajalta). Vero ei koske alle 10 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä uloskirjautumisen yhteydessä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
Costa del Sol (Malaga, Fuengirola, Marballa)
Tällä alueella ei toistaiseksi peritä turismiveroa
 
 
Dubai
Dubain ja Ras el Khaimahin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kohteissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 10-20 AED (n.2,50 - 5,50 EUR)/huone/yö. Esim. kaksioissa vero peritään molemmista huoneista. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Vero ei koske muita Arabiemiraattien kohteita kuten Fujeirah. (Abu Dhabilla omat verot, kts.yläpuolella)
 
 
Firenze
Firenzen kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Firenzen kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 2-5 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 2 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
Giardini-Naxos
Giardini-Naxosin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta alueella yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), joka on hotelliluokituksesta riippuen 2 - 4€ /hlö /yö (maksimissaan 10 yön ajalta). Vero ei koske alle 10 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä uloskirjautumisen yhteydessä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Hampuri
Hampurissa kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään erikseen turistivero, joka on hotellin tasosta riippuen 3-6 eur/hlö/yö.
Veroa ei voida periä etukäteen matkan hinnan yhteydessä, vaan se maksetaan aina paikan päällä hotellista ulos kirjautuessa.
 
 
Krakova
Krakovan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikkaan sisään kirjautuessa turistivero, joka on n. € 0,5 /hlö /yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Kroatia
Kroatian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta hotelleissa ja huoneistoissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on aikuisilta 7 kunaa (n.1 EUR)/hlö/yö ja 12-18 -vuotiailta 4 kunaa (n.0,60 EUR)/hlö/yö. Vero ei koske alle 12 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Lissabon
Kaikilta Lissabonin kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään 01.01.2016 lähtien erikseen turistivero, joka on hotellin tasosta riippumatta aina 1 EUR/hlö/yö. Vero koskee kuitenkin maksimissaan 7 peräkkäistä yötä, eikä sitä peritä alle 13-vuotiailta lapsilta. Vero ei koske Cascais:n tai Estorilin alueen hotelleja. Veroa ei voida periä etukäteen matkan hinnan yhteydessä, vaan se maksetaan aina paikan päällä hotellista ulos kirjautuessa.
 
 
Malta
Maltan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarella otetaan käyttöön turistivero 1.6.2016 alkaen. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Milano
Milanon kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 2-5 € /hlö/yö. Vero ei koske alle 18 -vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Nizza
Nizzan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen n.1 - 3 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 18 -vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Hotellit pyytävät maksun usein käteismaksuna. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Cannes
Cannes kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen n.1 - 2,50 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 12 -vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Hotellit pyytävät maksun usein käteismaksuna. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Antibes/Juan Les Pins
Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että alueella yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen n.1 - 4 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 18 -vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Hotellit pyytävät maksun usein käteismaksuna. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Pariisi
Pariisin kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen n.2-4 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 12 -vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Rooma
Rooman kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 4-7 € /hlö /yö, maksimissaan 10 yön ajalta. Vero ei koske alle 11 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Amalfin rannikko/Sorrento
Amalfin rannikolle matkaaville tiedoksi
Sorrenton viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikkien alueella majoittuvien on maksettava erillinen turistivero (city tax). Maksua ei voi suorittaa matkatoimiston kautta etukäteen, eikä sitä voi liittää varatun matkan hintaan. Maksu määräytyy hotellin luokituksen mukaan ja on 1-2 €/henkilö/yö. Vero koskee vain 18 v. täyttäneitä ja peritään enintään 7 yöltä kerrallaan. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
Myös Caprilla on voimassa turistivero,  joka maksetaan suoraan hotellille. Vero peritään enintään 5 yöltä ja koskee kaikkia 10 -vuotta täyttäneitä matkustajia. Veron määrä on hotellitasosta riippuen 3-5 €/henkilö/yö. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Taormina
Taorminan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta alueella yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), joka on hotelliluokituksesta riippuen 1,50 - 2.50 € /hlö /yö (maksimissaan 10 yön ajalta). Vero ei koske alle 12 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä uloskirjautumisen yhteydessä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Venetsia
Venetsian kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 1-5 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 10 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä (käteismaksu). Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.
 
 
Verona
Veronan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että 01.09.2013 alkaen kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen 0.50 - 1.10 € /hlö /yö. Vero ei koske alle 15 -vuotiaita eikä 75 vuotta täyttäneitä. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.