Usein kysytyt kysymykset - Top 10 Matkatarjoukset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tähän osioon olemme koonneet usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

Muutokset ja peruutukset (nimi- ja matkustusaikamuutokset, lennon- tai hotellin peruutukset...)Takaisin kategorioihin
Missä tilanteissa muutos- tai matkan peruutus on mahdollista ja miten paljon se maksaa

Muuta huomioitavaa jos teette muutoksen varaukseen omatoimisesti

Mikäli teette muutoksia nimiin tai matkustusajankohtaan asioimalla suoraan lentoyhtiön tai hotellin kanssa, niin muutokset on pakko ilmoittaa myös meille jotta voimme huomioida mahdolliset ajankohtamuutokset autovuokra- ja lentokenttätilauksissa ja/tai ilmoittaa nimimuutokset kaikille palveluntarjoajille.  

Menin naimisiin ja vaihdoin sukunimeä. Nyt pitäisi vaihtaa nimi myös lentolippuun.

Onneksi olkoon naimisiin menosta! Susittelemme kuitenkin että teette nimenmuutokset vasta matkan jälkeen sillä kaikki lentoyhtiöt eivät suostu nimenmuutoksiin, edes lisämaksusta. Nimenvaihto voi siis johtaa uuden lipun ostamiseen. Säännöt vaihtelevat kuitenkin lentoyhtiöittäin. 

 

Jos olette kuitenkin jo tehneet virallisen nimenmuutoksen, mikäli lentoyhtiö sallii muutoksen, he vaativat englanninkielisen todistuksen maistraatista mistä myös näkyy vanha nimenne. Nimenmuutokseen on varattavatarpeeksi aikaa. 

Lentojen nimi- ja matkustusaikamuutokset

Siinä missä lentoyhtiöt eivät salli peruutuksia, ne harvemmin sallivat myöskään muutoksia. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 

 

- mm. Norwegian, Wizzair, Easyjet ja Ryanair sallii nimi- ja aikataulumuutokset, lisämaksusta! Tarkat hinnat voi kysyä lentoyhtiöltä suoraan. Matkustusaikamuutosten osalta on muistettava että mikäli lentoyhtiö sallii matkustusaikamuutoksen lisämaksusta, niin käsittelymaksun lisäksi (yleensä 55-80€ / suunta / hlö) he perivät uuden ja vanhan lipun hintaeron, mikäli uusi ajankohta on kalliimpi. Tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa nimi- ja aikataulumuutoksen kanssa jos asiointi suoraan lentoyhtiön kanssa ei onnistu tai lentoyhtiö ilmoittaa että muutos on tehtävä matkatoimiston kautta (tässä tapauksessa siitä saattaa tulla lisäkuluja, tai muutoskulut saatavat poiketa lentoyhtiön ilmoittamista kuluista).  
- Finnair ja airBaltic EIVÄT salli nimi- eikä aikataulumuutoksia, paitsi tietyissä kalliimmissa (esim business) lippuluokissa, mutta niitä emme myy pakettimatkoissa.
- muut lentoyhtiöt, tarkista/kysy ehdot tapauskohtaisesti

Lennon tai hotellin peruminen

Matkan muutos- ja peruutusehtoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://www.top10matkatarjoukset.com/info/terms-and-conditions.aspx

 

Lennon peruminen

 

Yleinen nyrkkisääntö pakettimatkoissa on että mikäli matkapaketti sisältävät lennot, ne on lähes kaikilla lentoyhtiöillä mahdotonta peruuttaa ilman kuluja, ja useimmiten niitä ei voi peruuttaa lainkaan. Toisin sanoen, jos matkan joutuu perumaan, matkan hinnasta ei lentojen osalta saa palautusta lainkaan. Nämä säännöt ovat lentoyhtiöiden asettamia sääntöjä, joita myös matkatoimistojen on noudatettava.

 

 

Hotellin peruminen

 

Sen sijaan hotellien peruutusehdot vaihtelevat tapauskohtaisesti, ja hotellien peruutuskulut saattavat myös vaihdella sen mukaan miten myöhään peruutuksen tekee.
Mikäli hotelli on varattu "non-refundable" hintaan, eli suomeksi "palauttamattomalla" hinnalla, niin silloin muutokset ja peruutukset eivät ole lainkaan mahdollisia. 
Muissa tapauksissa yleissääntö on se että jos matkan peruu yli 7-14 päivää ennen lähtöä, hotelli on mahdollisesti vielä peruutettavissa, ja peruutuskulujen jälkeen on vielä mahdollista saada osa tai melkein koko hotellivarauksen hinta palautuksena.
Alle 7-14 päivää ennen matkaa tehdyistä peruutuksista saa harvemmin palautusta, koska hotelli on tässä vaiheessa todennäköisesti jo menettänyt mahdollisuuden vuokrata huone uudelle asiakkaalle koska huone on pidetty varattuna edelliselle asiakkaalle niin pitkään. Tarkat hotellien peruutusehdot ja aikarajat ovat kuitenkin tapauskohtaia, sopimuksiin kirjattuja, ja jos ehdot eivät selviä yksiselitteisesti matka-asiakirjoistanne, niin pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme niin selvitämme mitä varaamanne hotelli perii peruutuskuluina ja onko varaus lainkaan peruutettavissa.

Hotellien nimi- ja matkustusaikamuutokset

Matkan muutos- ja peruutusehtoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://www.top10matkatarjoukset.com/info/terms-and-conditions.aspx

 

Hotellien osalta muutosehdot ovat lentoyhtiöitä yleisesti ottaen joustavammat. Nimi- ja matkustusaikamuutoksisa ei voi kuitenkaan yleensä tehdä enää sen jälkeen kun maksuttoman peruutuksen maksimiaikaraja on tullut vastaan. Nimimuutokset ovat yleensä helpompi tehdä ja joskus mahdollista tehdä jopa matkustuspäivään asti mikäli ainoastaan yksi matkaseurueen jäsenistä muuttuu, varsinkin jos myös päämatkustaja jonka nimiin hotelli on varattu edelleen matkustaa. Jos päämatkustaja vaihtuu, silloin muutos on tehtävä virallisesti hyvissä ajoin hotellin muutosehtojen mukaan. 

Erityistilanteet joissa nimimuutos (ilman lisämaksua tai lisämaksusta) saattaa tulla kyseeseen vaikka ehdot muutoin eivät tätä salli

Virallinen nimenmuutos esim. avioliiton seurauksena
 
Lentoyhtiöt sallivat yleensä nimenmuutoksen lentolippuun jos se on tehtävä virallisen nimenmuutoksen seurauksena. Huomiokaa että tällainen muutos ei kuitenkaan aina ole maksuton, ja sitä varten lentoyhtiölle on toimitettava englanninkielinen todistus maistraatilta nimenmuutoksesta mistä myös näkee entisen nimen. Nimenmuutokseen on varattava reilusti aikaa. Suosittelemme että jos olette jo varanneet matkan ja menette naimisiin, niin ette tee nimenmuutosta kuin vasta matkan jälkeen. Se on helpompaa ja tulee edullisemmaksi. 
 
Kirjoitusvirheet nimissä tai etunimi ja sukunimi ilmoitettu väärin päin
 
Ilmailualalla on kirjoittamaton käytäntö että jos nimessä on max 3 kirjoitusvirhettä (3 kirjainta väärin) niin se ei estä matkustamista, kunhan nimi on vielä tunnistettavissa ja sitä ei voi sekoittaa toiseen henkilöön. Näinollen esim. Matti väärin kirjoitettuna Mtti tai Matt ei aiheuta ongelmia. Sen sijaan Tiia kirjoitettuna pelkällä T kirjaimella saattaa aiheuttaa ongelmia, ja vaatia nimimuutoksen koska T voi viitata kehen tahansa T:llä alkavaan nimeen. Susoittelemme että mikäli kirjoitusvirhe on max 3 kirjainta ja nimeä ei voi selkeästi sekoittaa toiseen nimeen niin sitä ei kannata vaihtaa. Siitä tulisi vain turhia nimenmuutosmaksuja. Jos virhe on suuri, esim. olette kirjoittaneet nimen kohdalle henkilön kutsumanimen esim. Pena Pertin sijaan, niin nimenmuutos on tehtävä ja siitä on maksettava lentoyhtiön pyytämä nimenmuutosmaksu, mikäli se on yleensäkin mahdollinen. Väärinpäin kirjoitettu etu- ja sukunimi ei yleensä estä matkustamista vaikka lentoyhtiö näin väittäisi, mutta suosittelemme kuitenkin olemaan yhteydessä lentoyhtiöön jos havaitsette virheen heti varauksen jälkeen. He todennäköisesti voivat korjata nimen ilman kuluja. Jos ette muuta nimen järjestystä, muuistakaa kuitenkin Online checkinin yhteydessä että lentoyhtiön järjestelmään on kirjautunut etunimenne sukunimen sijaan, jolloin kenttään "sukunimi" tulee syöttää etunimi varauksen löytämiseksi. 

Erityistilanteet joissa maksuton peruutus tai peruutus peruutuskuluilla saattaa tulla kyseeseen vaikka ehdot muutoin eivät tätä salli

Sairastuminen 

 

Sairastuminen ja siitä saatu lääkärin lausunto/lentokielto EI OLE peruste maksuttomalle peruutukselle. Tämä on yleinen epäluulo, ja muistutamme että tätä varten markkinoilla myydään matkavakuutuksia jotka kattavat asiakkaan riskin sairastua ennen matkaa, tai matkan aikana. Mikäli matka peruuntuu terveydellisistä syistä, kirjoitamme pyydettäessä vakuutusyhtiölle todistuksen jossa erittelemme mitä matkan peruutuksesta mahdollisesti saa palautuksena ja mitä ei, jotta asiakas voi hakea loput korvauksina matkavakuutuksesta. 

 

Kuolema

 

Ainoastaan matkustajan kuolema saattaa oikeuttaa lentolipun hyvittämiseen, mutta tämäkin vaihtelee lentoyhtiöittäin. Mahdollisia palautuksia varten korvaushakemuksen liitteeksi on sisällytettävä englanninkielinen kuolemantodistus maistraatilta. Huomautettakoot että hotellit eivät tee poikkeuksia palautuspolitiikkaansa kuolemantapauksissa, vaan tässä pätee hotellien tavalliset peruutus- ja palautuehdot (ylempänä). 

 

Asiakkaan tekemät virheet, tuplabuukkaus, varaus väärälle päivämäärälle jne. 

 

Lähtökohtaisesti asiakas on itse vastuussa omista tekemistään varausvirheistä. Onhan varausta tehdessä mahdollista tarkistaa matkustajien nimitiedot, syntymä-ajat, matkustusajat, sekä lentoreitti, lentoaikataulut ja muut tiedot moneen kertaan ennen varauksen lopullista hyväsymistä ja maksua, joten jos virhe on syntynyt tästä huolimatta, valitettavasti useimmiten se on johtunut asiakkaan omasta tarkaamattomuudesta. Koska lento- ja hotellivaraukset tänä päivänä hoidetaan automatisoidusti, ja lentoliput kirjoitetaan automaattisesti heti maksun vastaanottamisen jälkeen, ja erityisesti lentoyhtiöt eivät salli muutoksia enää lipunkirjoituksen jälkeen, niin virheet voivat olla kohtalokkaita. Väärälle päivälle tai väärälle nimelle varattuja lippuja ei siis voi peruuttaa ja pahimmillaan niitä ei voi edes lisämaksusta muuttaa. 


Joissain tilanteissa lipun hykääminen saattaa kuitenkin tulla kyseeseen, jos virheen huomaa tarpeeksi nopeasti. Esim. jos syystä tai toisesta on tehnyt tuplavarauksen (esim. valitsemalla ostoskoriin kaksi identtistä tuotetta, sama matka samalle ajankohdalle, samoille henkilöille), niin tuplavaraukset on usein pitkän prosessin seurauksena mahdollista saada peruutettua ilman kuluja, tai pienillä käsittelykuluilla. Toinen yleinen virhe on kirjoittaa molempien matkustajien nimien kohdalle sama nimi. Myös tällaisissä tilanteissa on joskus mahdollista saada toinen lippu hylättyä kunhan siihen reagoi mahdollisimman nopeasti. 
Väärälle päivälle tehdyt varaukset sen sijaan on lähes mahdotonta muuttaa ilman lisämaksuja, sillä niitä ei katsota virheiksi. 

 

Jos kuitenkin havaitsette virheen varauksessanne, soittakaa ensin matkatoimistolle, ja mikäli ette saa matkatoimistoon heti yhteyttä, yrittäkää soittaa lentoyhtiölle ja pyytää juuri tehtyyn varaukseen muutosta tai perua varaus kokonaan. Matkatoimistona emme voi ottaa vastuuta jos meihin ei saada yhteyttä heti havattuanne virheen, mutta olemalla itse proaktiivinen lentoyhtiön suuntaan parannatte mahdollisuuksia saada virhe korjattua mahdollisimman pienillä kuluilla. Jos kuitenkin teette muutoksen suoraan lentoyhtiön asiakaspalvelun kautta, muistakaa että muutos ei automaattisesti välity meille eikä muutos koske hotellivarausta, joten pakettimatkan ollessa kyseessä, kaikista omatoimisesti tehdyistä muutoksista on kommunikoitava meille jotta voimme yrittää tehdä samat vastaavat muutokset hotellivarauksiin- ja mahdollisesti pakettiin sisältyvien lentokenttäkuljetuksiin tai autovuokran nouto- ja palautusaikoihin.